Εικαστική εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

«Ο ρόλος της τέχνης στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. ο Δήμος Αλίμου και η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), με αφορμή την επέτειο των Σεπτεμβριανών του 1955 στην Κωνσταντινούπολη.

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος και θα παρουσιάσει στο κοινό ένα μέρος της έρευνάς του σχετικά με τα Σεπτεμβριανά και ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Στον χώρο της εκδήλωσης, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, ενώ θα εκτίθεται πλούσιο υλικό από σχετικά πρωτοσέλιδα ελληνικών και τουρκικών εφημερίδων της εποχής, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό της ΕΡΤ, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.

Την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο κ. Κυριάκος Πεταλίδης.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 18:00 – 21:00

 «Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το γεγονός από την πλευρά της τέχνης και για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα εικαστική έκθεση με θέμα τα Σεπτεμβριανά», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η εθελόντρια της ομάδας «Ρωμιών Πράξεις» Νέλλη Εθνοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαιολογική έρευνα στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου

Το πρόγραμμα Λιμένος Λεχαίου (Lechaion Harbour Project) αποτελεί μια συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, του SΑΧΟ-Institute, University of Copenhagen και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα (αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως αρχαιολογική σχολή) με σκοπό τη μελέτη και ανάδειξη του αρχαίου λιμένα της Κορίνθου στο Λέχαιο. Το λιμάνι διαδραμάτισε[…]

Περισσότερα »

ΓΓΙΦ: Να αποσυρθεί άμεσα το τραγούδι «Βουλγάρες» του «ΤUS»

«Πρόσφατα ο ράπερ TUS κυκλοφόρησε τραγούδι με τίτλο «Βουλγάρες», στο οποίο παρουσιάζεται η παράνομη διακίνηση κι εμπορία γυναικών με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση ως κανονική συμπεριφορά, με την οποία μάλιστα βγάζεις και πολλά λεφτά!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), κάνοντας λόγο για απαράδεκτο τραγούδι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *