Εικαστική εκδήλωση για τα Σεπτεμβριανά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

«Ο ρόλος της τέχνης στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. ο Δήμος Αλίμου και η εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), με αφορμή την επέτειο των Σεπτεμβριανών του 1955 στην Κωνσταντινούπολη.

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος και θα παρουσιάσει στο κοινό ένα μέρος της έρευνάς του σχετικά με τα Σεπτεμβριανά και ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Στον χώρο της εκδήλωσης, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, ενώ θα εκτίθεται πλούσιο υλικό από σχετικά πρωτοσέλιδα ελληνικών και τουρκικών εφημερίδων της εποχής, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό της ΕΡΤ, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.

Την εικαστική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο κ. Κυριάκος Πεταλίδης.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 18:00 – 21:00

 «Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το γεγονός από την πλευρά της τέχνης και για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα εικαστική έκθεση με θέμα τα Σεπτεμβριανά», δήλωσε στο Κανάλι Ένα η εθελόντρια της ομάδας «Ρωμιών Πράξεις» Νέλλη Εθνοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Depeche Mode στο Terra vibe Park (απόψε…)  

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Οι ίδιοι θα είχαν την ελπίδα πως θα ζούσαν απόψε στην Μαλακάσα μια ζεστή ελληνική βραδιά λίγο πριν μπει το καλοκαίρι, ο καιρός που τα χαλάει λιγάκι, αφήνει εγγυήσεις μονάχα για θεατές με ζεστή καρδιά. Πρόκειται για το γνωστό βρετανικό συγκρότημα Depeche Mode που επιστρέφει στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *