«Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να ελέγχει τα πλεούμενα που το έχει απεμπολήσει»

επιμέλεια Καλλιόπη Βλαχουτσάκου

Υπέρ της σωστής επιχειρησιακής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών από θαλασσής και επιβολή του νόμου, μέσω των ελέγχων από το Λιμενικό, τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προπαντός ψυχραιμία».

Ο κ. Δημοσχάκης υπογράμμισε ότι όλα τα πλεούμενα, υπάγονται στους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοΐας και πρέπει να συμμορφώνονται με αυτούς. Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να ελέγχει όσα κινούνται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά το έχει απεμπολήσει. Το λιμενικό σώμα είναι σώμα επιβολής του νόμου.

Όπως είπε, «κάθε παραβίαση των νόμων της χώρας και του Δικαίου της Θάλασσας θα  πρέπει να τιμωρείται. Τακτικές σαν αυτές (σ.σ. που ακολουθεί η Τουρκία), θα πρέπει να γνωστοποιούνται σε όλες τις χώρες, μέσω ρηματικής διακοίνωσης και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Χαρακτήρισε την κατάσταση στα σύνορα ως «ιδιότυπη πολιορκία» από την Τουρκία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρέθηκε στον Έβρο να αντιδρά για πρώτη φορά, μετά την προσφυγική κρίση του 2015, χρεώνοντας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κακή διαχείριση με αποτέλεσμα η Ε.Ε. να «μας γυρίσει την πλάτη».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγεται στην περιφέρεια του Έβρου, σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι οι συμπολίτες του «έχουν υψηλό φρόνημα, είναι ανακουφισμένοι και νιώθουν πλέον ικανοποίηση».

Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: “Η κυβέρνηση δεν έχει πρόταση για αλλαγή πολιτικής”

“Η κυβέρνηση προσέρχεται σε έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα έτσι ώστε να αξιολογηθεί θετικά για το ότι εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, δίχως να έχει να προτείνει κάποια ουσιαστική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής” Αυτό υπογραμμίζει σε σχόλιο του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το αναφορικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *