Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκκληση για εμβολιασμούς από τον Γιάννη Οικονόμου

0 σχόλια Χωρίς κατηγορία

Για τους εμβολιασμούς μίλησε ο ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Λέγοντας «Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν».

«Ισχύει το πλαίσιο μέτρων που έχουμε ανακοινώσει . Ένα πλαίσιο μέτρων που σε διάφορες δραστηριότητες διαφοροποιεί την αντιμετώπιση εμβολιασμένων με ανεμβολίαστους. Θέλω να κάνω μια έκκληση για τους εμβολιασμούς, σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο» Τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα

«Η εικόνα που έχουμε από τις ΜΕΘ. Από τους ανθρώπους που διασωληνώνονται και κινδυνεύουν περισσότερο  επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε στα χέρια μας για να προστατευθούμε απέναντι στην νόσο και από το να νοσήσουμε βαριά. Όπου έχουμε πολλά περιστατικά, πολλές νοσηλείες, πολλές εισαγωγές σε ΜΕΘ αυτά είναι απολύτως ευθυγραμμισμένα με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Πρέπει λοιπόν όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευθούμε απέναντι στην ασθένεια» πρόσθεσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, γίνονται μέσα στα πλαίσια που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.  Κατόπιν εισήγησης των ειδικών. «Το πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο: σε εξωτερικούς χώρους φοράμε μάσκες. Κρατάμε αποστάσεις όπου επικρατεί συνωστισμός. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας είναι εντεταλμένα ώστε να τηρούνται οι διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κορονοϊός δεν έχει φύγει, είναι εδώ. Από την άλλη πλευρά 72% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι, μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της για τους εμβολιασμούς. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να εμβολιαστούμε όλο και περισσότεροι και βεβαίως να τηρούμε τα μέτρα»

Για τα γεγονότα στο Πέραμα

Επισήμανε ότι έχουν περάσει στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική τους διερεύνηση. «Ταυτόχρονα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ την επιχειρησιακή αξιολόγηση όλου του χειρισμού αυτής της υπόθεσης. Με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει και μάλιστα μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα 5 ημερών. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη ο πειθαρχικός έλεγχος». «Θα έλεγα σε όλους να έχουμε εμπιστοσύνη στα συντεταγμένα όργανα της ελληνικής πολιτείας. Ψυχραιμία και καταλαγή και να περιμένουμε τα συμπεράσματα αυτών των τριών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση κόβει 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για την υγεία. Αφού σημείωσε ότι ήταν μια έκτακτη ενίσχυση στον προϋπολογισμό της υγείας την περίοδο της πανδημίας, πρόσθεσε «βεβαίως όλα αυτά είναι γνωστά και σκόπιμα. Συνεπώς τα επικαλούνται διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αν υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες για έκτακτη ενίσχυση του ΕΣΥ προφανώς και θα γίνει και στον τρέχοντα προϋπολογισμό. Να θυμίσω σε όσους επικαλούνται στρεβλά στοιχεία για να θολώσουν την εικόνα. Ότι η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε ένα ΕΣΥ με εντατικές περίπου 300 και τις τριπλασίασε. Πολλαπλασίασε τους ανθρώπους που εργάζονται στο ΕΣΥ. Διαχειρίστηκε την πρώτη φάση της πανδημίας με ένα ΕΣΥ απολύτως ανέτοιμο να αναμετρηθεί με ένα τέτοιο τεράστιο πρόβλημα. Και θωράκισε με δομές και ανθρώπινο δυναμικό και συνεχίζει να το κάνει το ΕΣΥ».

Για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ. Είπε ότι γίνεται μέσα σε ένα κλίμα αποχαιρετισμού της καγκελαρίου από την πολιτική ζωή της Γερμανίας και της Ευρώπης. «Σίγουρα η κ. Μέρκελ θα συναντήσει μια Ελλάδα πολύ διαφορετική από αυτή που είχε γνωρίσει στο παρελθόν. Θα έχουν την ευκαιρία με τον πρωθυπουργό να συζητήσουν όλες αυτές τις χαρακτηριστικές στιγμές της τελευταίας περιόδου που ζήσαμε. Και που η κ. Μέρκελ ως καγκελάριος πρωταγωνίστησε»

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,