Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ του Πειραιά για την ήττα στον Δήμο  

Του Νίκου Παρασκευά

Φοβερά πράγματα έγιναν την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανώς εκνευρισμένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα, αντί να αναζητήσουν τα αίτια της ήττας τους στο τι δεν έκαναν καλά όλα αυτά τα χρόνια, τα… φόρτωσαν όλα κατά την προσφιλή τακτική τους στον Μαρινάκη!

Ο σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γκερλές δεν δίστασε να πει μάλιστα ότι ο Μαρινάκης μοίρασε λεφτά στις εκλογές! Όταν όμως ο Δήμαρχος του είπε να επαναλάβει ποιος ακριβώς μοίραζε λεφτά στους Πειραιώτες και γιατί, ο κ. Γκερλές φοβούμενος προφανώς τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης τα γύρισε και έλεγε για κάτι παιδάκια με κόκκινα μπλουζάκια που ήταν έξω από τα εκλογικά τμήματα και για κάτι προσφορές σε ηλικιωμένους.

Γ. Μώραλης: Ντροπή να λέτε ότι εξαγοράστηκε ο πειραϊκός λαός

Ο κ. Μώραλης του είπε τότε ότι είναι τζάμπα μάγκας γιατί δεν τολμάει να υποστηρίξει την απόψη του και πετάει πυροτεχνήματα για να δημιουργεί εντυπώσεις. «Πρέπει να ντρέπεστε, είπε χαρακτηριστικά. Λέτε ότι ο Πειραϊκός λαός εξαγοράστηκε και δεν κοκκινίζετε! Ντροπή σας !»

Ο Δ. Γκερλές κάτι ψέλλισε, τι να πει άλλωστε αφού όλοι οι σύμβουλοι τον κοιτούσαν επιτιμητικά και έσπευσε η επικεφαλής του απερχόμενου συνδυασμού «ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» Μαρία Σταθάκη, να τον καλύψει λέγοντας ότι ναι μεν έχασε έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά έχασε και ο Μώραλης επειδή πήρε λιγότερες ψήφους.

Εκεί βέβαια γέλασαν όλοι γιατί όταν μόνο ένας σύμβουλος του αντίπαλου συνδυασμού παίρνει μιάμιση φορά περισσότερες ψήφους από όσες πήρε ολόκληρος ο συνδυασμός σου, πέφτεις σε βαθιά περισυλλογή και δεν μιλάς.

Όμως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά φροντίζουν να επιβεβαιώνουν σε κάθε περίπτωση εκείνους που λένε ότι δεν … κατάλαβαν τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα και συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν γίνει οι εκλογές.

Νωρίτερα το λόγο είχε πάρει ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. Τάκης Αβραμίδης, ο οποίος με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή, μίλησε, όπως είπε, με τη γλώσσα που καταλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα είπε: Το πάρτι τελείωσε. Ο πειραϊκός λαός αποφάσισε ότι η Δημοτική Αρχή Μώραλη έκανε καλό στην πόλη και την εμπιστεύτηκε για άλλα τέσσερα χρόνια. Τα παραμύθια σας όλο αυτό το διάστημα είχαν σαν αποτέλεσμα να σας οδηγήσουν σε οδυνηρή ήττα.  Είτε το θέλετε είτε όχι και στην επόμενη τετραετία δημοτική αρχή θα είμαστε εμείς και αν δεν σας αρέσει … ξύδι!

“Περιμέναμε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα είχαμε επαρκές προσωπικό”

Όλα ξεκίνησαν όταν ο προαναφερθείς σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκερλές στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση είχε θέσει το θέμα της αποχής που είχαν απειλήσει να κάνουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι εργάτες καθαριότητας γιατί δεν υπήρχε κωδικός στον προϋπολογισμό του 2019 για να πληρωθούν υπερωρίες οι συμβασιούχοι των δύο και των οκτώ μηνών.

Ενώ όμως, με παρέμβαση του Δημάρχου, το θέμα έχει λήξει, οι εργαζόμενοι πήραν τις διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν κανονικά με τρόπο που αναζήτησε και βρήκε η Δημοτική Αρχή και ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις, ο κ. Γκερλές κατηγόρησε το Δήμαρχο για απαράδεκτη αβελτηρία και τον κατάγγειλε ότι δεν παίρνει τις ευθύνες που του αναλογούν και προσπαθεί να τις ρίξει στους υπαλλήλους.

Ο κ. Μώραλης απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και για αυτό έδωσε και λύση αλλά δεν μπορούσε να μην καταλογίσει και τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Το θέμα όμως, όπως είπε ο κ. Μώραλης, είναι ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από την ίδια την Κυβέρνηση που επί δεκαέξι μήνες καθυστερεί να ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στους τομείς καθαριότητας των Δήμων, τον οποία μάλιστα η ίδια είχε πει ότι επείγει. Όταν το καλοκαίρι του 2018, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, μας διαβεβαίωνε ό αρμόδιος Υπουργός ότι σύντομα θα γίνουν προσλήψεις στην καθαριότητα, κανένας δεν περίμενε ότι μέχρι σήμερα δεν θα έχουν ολοκληρωθεί!

Περιμέναμε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα είχε τελειώσει ο διαγωνισμός, και θα είχαμε επαρκές προσωπικό στην καθαριότητα. Που να φανταστούμε ότι θα έκανε ενάμιση χρόνο να ολοκληρωθεί ένας απλός διαγωνισμός που μάλιστα είχε λεχθεί ότι επείγει και θα υποχρεωνόμαστε να προσλάβουμε το 2019 συμβασιούχος διμηνίτες και οκταμηνίτες για να καλύψουμε τα κενά μας ώστε να χρειαστεί να ανοίξουμε στον προϋπολογισμό του 2019 κωδικό για τις υπερωρίες τους; Κατέληξε ο Δήμαρχος.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η προτελευταία μάλλον συνεδρίαση του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου λήγει στις 31/08/2019. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιου είδους εντάσεις θα λείψουν από το επόμενο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Μ. Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει την Μ. Τετάρτη στις 5 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο  Πειραιά με 26 θέματα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα:                                           ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ 1ο: «Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014». ΘΕΜΑ 2ο: «Λήψη απόφασης για την αναστολή από το διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση των Δημοτικών ακινήτων[…]

Περισσότερα »

Γ. Μώραλης: Σειρά έργων και αναπλάσεων για να αναδείξουμε το κέντρο

Ο Δήμος Πειραιά τοποθετεί νέα παγκάκια και αντικαθιστά παγκάκια στον παραλιακό πεζόδρομο της Ακτής Μουτσοπούλου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί το 2016 και έχουν υποστεί βανδαλισμούς και μεγάλες φθορές.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *