Εκπαιδευτική ημερίδα για μαθητές με θέμα τα προσωπικά δεδομένα

Εκπαιδευτική ημερίδα για μαθητές του Γυμνασίου με θέμα: «Προστατεύοντας τα προσωπικά μας δεδομένα, ο GDPR και οι 40 κλέφτες», συνδιοργάνωσαν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στον Πύργο Βιβλίων του Ιδρύματος.

Κατά τις εργασίες της ημερίδας, ο πρόεδρος της Αρχής, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι «μία από τις βασικές προτεραιότητες της Αρχής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων».

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Μενουδάκος ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια τέτοια ημέρα με ειδική σημασία για την Αρχή, 22 χρόνια μετά την ίδρυσή της, απευθυνόμαστε στη νέα γενιά, στους λεγόμενους “ψηφιακούς αυτόχθονες” (digital natives). Στόχος της εκπαιδευτικής ημερίδας που συνδιοργανώνουμε με το ΙΤΕ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές με διαδραστικό τρόπο και απλά παραδείγματα για τους κινδύνους από την έκθεση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας, χρησιμοποιώντας πάντα την κριτική τους σκέψη».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Νίκος Μανωλόπουλος, σε χαιρετισμό του, επισήμανε: «Για το ΚΠΙΣΝ οι μαθητές αποτελούν ένα κοινό με ειδική βαρύτητα και στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει ένα εκτενές πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων το οποίο εμπλουτίζουμε κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, το σχολικό έτος 2018-2019 υποδεχτήκαμε 130.000 μαθητές. Βέβαια, αυτό γίνεται δυνατό με τη συνεχή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση ασφάλισης σε ΙΧ και ταξί που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Αυστηρότεροι τεχνικοί έλεγχοι, πιο τσουχτερά πρόστιμα και απαγόρευση άδειας ασφάλισης σε όσα ταξί ή IX αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: Πριν τα Χριστούγεννα οι συντάξεις

Τις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας. Έως τις 23 Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου, κύριες και επικουρικές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο. Συγκεκριμένα:– Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου.– Οι συντάξεις του ΙΚΑ και των λοιπών φορέων κοινωνικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *