Εκπαιδευτική ημερίδα για μαθητές με θέμα τα προσωπικά δεδομένα

Εκπαιδευτική ημερίδα για μαθητές του Γυμνασίου με θέμα: «Προστατεύοντας τα προσωπικά μας δεδομένα, ο GDPR και οι 40 κλέφτες», συνδιοργάνωσαν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στον Πύργο Βιβλίων του Ιδρύματος.

Κατά τις εργασίες της ημερίδας, ο πρόεδρος της Αρχής, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι «μία από τις βασικές προτεραιότητες της Αρχής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων».

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Μενουδάκος ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια τέτοια ημέρα με ειδική σημασία για την Αρχή, 22 χρόνια μετά την ίδρυσή της, απευθυνόμαστε στη νέα γενιά, στους λεγόμενους “ψηφιακούς αυτόχθονες” (digital natives). Στόχος της εκπαιδευτικής ημερίδας που συνδιοργανώνουμε με το ΙΤΕ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές με διαδραστικό τρόπο και απλά παραδείγματα για τους κινδύνους από την έκθεση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τους τρόπους προστασίας, χρησιμοποιώντας πάντα την κριτική τους σκέψη».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Νίκος Μανωλόπουλος, σε χαιρετισμό του, επισήμανε: «Για το ΚΠΙΣΝ οι μαθητές αποτελούν ένα κοινό με ειδική βαρύτητα και στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει ένα εκτενές πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων το οποίο εμπλουτίζουμε κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, το σχολικό έτος 2018-2019 υποδεχτήκαμε 130.000 μαθητές. Βέβαια, αυτό γίνεται δυνατό με τη συνεχή υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν κατεβαίνει Αθήνα ο Προμαχώνας, «ναι» σε διάλογο από τα σκληρά Τέμπη

Ούτε οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα θα πάρουν το δρόμο για Αθήνα, καθώς διαφωνούν με την απόφαση που έλαβαν τα 68 μπλόκα στη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας. Είχε προηγηθεί το «όχι» από την Πανελλαδική Συντονιστική, τα Τέμπη και την Πρωτοβουλία Αγροτών, οι οποίοι δεν θα[…]

Περισσότερα »

Σύντομα η απόφαση για την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο

Στις αρχές του καλοκαιριού στοχεύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει ολοκληρώσει και να εκδοθεί η απόφαση σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο. Η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται ακόμη στα μισά, σχολίασαν στελέχη της επιτροπής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “με στόχο να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριου”. Σύμφωνα με το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *