Εκπλήξεις και αυξομειώσεις στις Σχολές ανά επιστημονικό πεδίο

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Εκπλήξεις και αυξομειώσεις στις σχολές ανά επιστημονικό πεδίο προέβλεψε, μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο καθηγητής και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Γιώργος Χασιακής.

Δυο είναι οι παράγοντες κατά τον καθηγητή που επέδρασαν στην επιλογή των υποψηφίων. Πρώτον, η «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ που επήλθε με την συνολική αναμόρφωση του τοπίου στα πανεπιστήμια (νόμος Γαβρόγλου)  και φυσικά η οικονομική κρίση που υποχωρεί σιγά-σιγά αλλά τα απόνερα της είναι ακόμη αισθητά στην ελληνική οικογένεια.

Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Γ. Χασιακής οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές αναμένεται να «χτυπήσουν κόκκινο». Στοιχείο κλειδί εδώ είναι η σιγουριά που αποπνέουν τέτοιου τύπου σχολές, αφού διασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική αποκατάσταση.

Για το πρώτο επιστημονικό πεδίο, που φέτος είχε σχετικά εύκολα θέματα στις εξετάσεις, προβλέπεται άνοδος στα παιδαγωγικά, μικρές αυξομειώσεις στις σχολές ψυχολογίας, ενώ η πολυπόθητη νομική Αθηνών δεν θα παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές. Αντίθετα, στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο αναμένεται «βουτιά» των βάσεων λόγω των δύσκολων θεμάτων. Σύμφωνα με τον κ. Χασιακή ακόμα και τα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αναμένεται να δουν μεγάλη πτώση.

Δύσκολα θα μεταβληθούν οι βάσεις στο τρίτο και στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο. Οι επιστήμες υγείας θα παραμείνουν κοντά στα περσινά δεδομένα, με την ιατρική να παραμένει σταθερά στα 19.000 μόρια στην Αθήνα. Αντίστοιχες μικρές αυξομειώσεις θα δουν και τα τμήματα οικονομικών επιστημών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμφιλοχία: 16 τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Έκρηξη φιάλης υγραερίου σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε καφενείο του χωριού Λουτρό, κοντά στην Αμφιλοχία. Τραυματίσθηκαν 16 άτομα, εκ των οποίων τέσσερα σοβαρά. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν, εννέα στο νοσοκομείο Αγρινίου -ανάμεσά τους οι σοβαρά- τέσσερις στο νοσοκομείο της Άρτας και τρεις στο Κέντρο Υγείας της Αμφιλοχίας. Bio Latest Posts thpapan[…]

Περισσότερα »

Τραμ: Στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Στάση εργασίας και όχι 24ωρη απεργία αύριο στο τραμ – Χειρόφρενο όλη την ημέρα σε τρένα, προαστιακό, μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8:00, έξω από το ΤΑΙΠΕΔ. Στάση εργασίας,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *