Εκπτώσεις: Αισιόδοξοι οι έμποροι από την κίνηση στην αγορά

Της Κ. Πετούση

Αισιόδοξος για τον αντίκτυπο που θα έχουν στην αγορά του Πειραιά οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν την Δευτέρα 13 του μήνα και θα ολοκληρωθούν τέλος Φεβρουαρίου εμφανίστηκε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της πόλης, Νίκος Μανεσιώτης, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν ήταν ικανοποιητικές.  

Ωστόσο, όπως σημείωσε, βάση ετήσιας έρευνας που διενεργεί ο σύλλογος, η αγορά του Πειραιά αύξησε τον τζίρο της κατά 24% σε σχέση με το 2018, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την προσδοκία του κλάδου για μεγάλη προσέλευση του κόσμου, την ερχόμενη Κυριακή 19 του μήνα, οπότε και θα λειτουργούν τα καταστήματα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μανεσιώτης, έκανε λόγο για εκφυλισμό του θεσμού των εκπτώσεων, εξαιτίας των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και της πληθώρας των προσφορών που κάνουν οι καταστηματάρχες και τάχθηκε υπέρ των καθιερωμένων-τακτικών εκπτώσεων και των καλών τιμών καθ’ όλο το έτος.

Σημείωσε δε, ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων, τα καταστήματα οφείλουν να έχουν μεγάλο απόθεμα προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

 

«Ο θεσμός των εκπτώσεων έχει ξεφτίσει, έχει χάσει την αίγλη του», υποστήριξε από την πλευρά του μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μιχάλης Τσιφάκης, στον απόηχο της βουτιάς του χριστουγεννιάτικου τζίρου της αγοράς, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει αλλάξει, πλέον ο καταναλωτής έχει διαχωρίσει τα «θέλω» από το «χρειάζομαι» εκτίμησε ο κ. Τσιφάκης, τονίζοντας ότι κερδισμένοι καταναλωτές είναι αυτοί που κάνουν έρευνα αγοράς.

Επέστησε δε, την προσοχή στις παραπλανητικές εκπτώσεις σε σχέση με την αρχική τιμή καθώς επίσης και στο ζήτημα της αλλαγής του επιλεγμένου προϊόντος, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε. Μπουντουλούλης: Άμεση μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Μαρτίου οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για

Περισσότερα »

Ρόδος: Έσβησε η φωτιά στο πλοίο MED STAR

Κατασβέστηκε από παραπλέοντα πλοία αλλά και με ίδια μέσα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «MED STAR» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου. Το πλοίο με 32 επιβαίνοντες (30 άτομα πλήρωμα-δύο οδηγοί φορτηγών) είχε αναχωρήσει από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *