Εκπτώσεις: Αισιόδοξοι οι έμποροι από την κίνηση στην αγορά

Της Κ. Πετούση

Αισιόδοξος για τον αντίκτυπο που θα έχουν στην αγορά του Πειραιά οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν την Δευτέρα 13 του μήνα και θα ολοκληρωθούν τέλος Φεβρουαρίου εμφανίστηκε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της πόλης, Νίκος Μανεσιώτης, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν ήταν ικανοποιητικές.  

Ωστόσο, όπως σημείωσε, βάση ετήσιας έρευνας που διενεργεί ο σύλλογος, η αγορά του Πειραιά αύξησε τον τζίρο της κατά 24% σε σχέση με το 2018, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την προσδοκία του κλάδου για μεγάλη προσέλευση του κόσμου, την ερχόμενη Κυριακή 19 του μήνα, οπότε και θα λειτουργούν τα καταστήματα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μανεσιώτης, έκανε λόγο για εκφυλισμό του θεσμού των εκπτώσεων, εξαιτίας των ενδιάμεσων εκπτώσεων αλλά και της πληθώρας των προσφορών που κάνουν οι καταστηματάρχες και τάχθηκε υπέρ των καθιερωμένων-τακτικών εκπτώσεων και των καλών τιμών καθ’ όλο το έτος.

Σημείωσε δε, ότι κατά την περίοδο των εκπτώσεων, τα καταστήματα οφείλουν να έχουν μεγάλο απόθεμα προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

 

«Ο θεσμός των εκπτώσεων έχει ξεφτίσει, έχει χάσει την αίγλη του», υποστήριξε από την πλευρά του μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μιχάλης Τσιφάκης, στον απόηχο της βουτιάς του χριστουγεννιάτικου τζίρου της αγοράς, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

«Η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει αλλάξει, πλέον ο καταναλωτής έχει διαχωρίσει τα «θέλω» από το «χρειάζομαι» εκτίμησε ο κ. Τσιφάκης, τονίζοντας ότι κερδισμένοι καταναλωτές είναι αυτοί που κάνουν έρευνα αγοράς.

Επέστησε δε, την προσοχή στις παραπλανητικές εκπτώσεις σε σχέση με την αρχική τιμή καθώς επίσης και στο ζήτημα της αλλαγής του επιλεγμένου προϊόντος, κατά την διάρκεια των εκπτώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΑΕΔ: Ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με μπλοκάκι

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης 40.000 αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών προϋπολογισμoύ 156,8 εκατ. ευρώ για το 2018-2020 πήρε ΦΕΚ και προβλέπει μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Η επιχορήγηση έχει ως ανώτατο όριο τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης υπό[…]

Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: 24ωρη απεργία την Παρασκευή για τους εργαζόμενους Ειδικού Προγράμματος  

Η ΑΔΕΔΥ αγωνίζεται για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ είναι ενάντια στις απολύσεις και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *