Ελαφόνησος: Η αισιοδοξία της επόμενης ημέρας είναι διάχυτη

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Μετά την πύρινη λαίλαπα της Ελαφονήσου κάτοικοι και επιχειρηματίες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να ανασυγκροτηθούν και να ανακτήσουν τα χαμένα κέρδη, στα οποία υπολόγιζαν για να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χρονιάς.

Ήδη η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων έχει απευθύνει κάλεσμα στους  τουρίστες να επισκεφθούν το νησί, αφού ο κίνδυνος έχει παρέλθει, με την ομορφιά του όμως να παραμένει αναλλοίωτη.

 Σε έναν… απολογισμό της αντιμετώπισης της φωτιάς δεν είναι λίγοι αυτοί που δημόσια εξήραν την προσπάθεια του πυροσβεστικού σώματος, που με αυτοθυσία ρίχθηκε στη μάχη.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Γιώργος Μεντής, κάτοικος και ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Ελαφόνησο. Η μαρτυρία του για την προσπάθεια των πυροσβεστών συγκλονίζει. Τονίζει πως «προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται ακόμη στην περιοχή», ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνει και για την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η φωτιά δεν φαίνεται να έπληξε τους κατοίκους της περιοχής, εκτός από το οικονομικό και το σκέλος, προφανώς. Η αισιοδοξία της επόμενης ημέρας είναι διάχυτη. Ίσως το αίσθημα αυτό να εκπορεύεται από την ανάγκη να ρεφάρουν έναν προϋπολογισμό με τον οποίο καλούνται να βγάλουν όλο τον χρόνο, ίσως πάλι να πηγάζει αγνά από την ψυχή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EOT: Στήριξη της  Σάμου και του Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια»

Την γιορτή των Ηραίων που αναβιώνει στη Σάμο, μέσα από το  Φεστιβάλ του νησιού «Ηραία- Πυθαγόρεια», στηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Τη  σχετική απόφαση για τη συνδρομή του Οργανισμού στην διοργάνωση ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας  ΕΟΤ  κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, σε υλοποίηση  της πολιτικής για τη στήριξη και την τόνωση  του[…]

Περισσότερα »

Οι επικουρικές μπαίνουν στο κάδρο των περικοπών

Ταβάνι στις μειώσεις των προσωπικών διαφορών παράλληλα με νέο «δίχτυ ασφάλειας» στα συνολικά εισοδήματα από κύριες και επικουρικές συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες συντάξεων σε άτομα που λαμβάνουν χαμηλές, πιθανότατα κάτω από 1.000 ευρώ, παροχές. Το … «μεικτό σύστημα» μείωσης και των επικουρικών, παράλληλα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *