Ελαφόνησος: Η αισιοδοξία της επόμενης ημέρας είναι διάχυτη

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Μετά την πύρινη λαίλαπα της Ελαφονήσου κάτοικοι και επιχειρηματίες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να ανασυγκροτηθούν και να ανακτήσουν τα χαμένα κέρδη, στα οποία υπολόγιζαν για να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χρονιάς.

Ήδη η πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων έχει απευθύνει κάλεσμα στους  τουρίστες να επισκεφθούν το νησί, αφού ο κίνδυνος έχει παρέλθει, με την ομορφιά του όμως να παραμένει αναλλοίωτη.

 Σε έναν… απολογισμό της αντιμετώπισης της φωτιάς δεν είναι λίγοι αυτοί που δημόσια εξήραν την προσπάθεια του πυροσβεστικού σώματος, που με αυτοθυσία ρίχθηκε στη μάχη.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Γιώργος Μεντής, κάτοικος και ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Ελαφόνησο. Η μαρτυρία του για την προσπάθεια των πυροσβεστών συγκλονίζει. Τονίζει πως «προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται ακόμη στην περιοχή», ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνει και για την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η φωτιά δεν φαίνεται να έπληξε τους κατοίκους της περιοχής, εκτός από το οικονομικό και το σκέλος, προφανώς. Η αισιοδοξία της επόμενης ημέρας είναι διάχυτη. Ίσως το αίσθημα αυτό να εκπορεύεται από την ανάγκη να ρεφάρουν έναν προϋπολογισμό με τον οποίο καλούνται να βγάλουν όλο τον χρόνο, ίσως πάλι να πηγάζει αγνά από την ψυχή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σπίτι του Παύλου Μελά το πολυτιμότερο μνημείο της Κηφισιάς

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Μία Εκδήλωση που είχε ως  σκοπό τη διάσωση της οικίας του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, η οποία είναι υπό κατάρρευση, πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πολιτών πρόσφατα στο Δημαρχείο της Κηφισιάς. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η συντονίστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφος Τίνα Σγουροπούλου για να απευθύνει στη συνέχεια χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κηφισιάς[…]

Περισσότερα »

Πανελλαδικές εξετάσεις: κρίσιμη μέρα με Αρχαία – Μαθηματικά

Με δύο «κομβικά» μαθήματα – Αρχαία και Μαθηματικά κατεύθυνσης -, η επίδοση στα οποία κρίνει κατά μεγάλο βαθμό την εισαγωγή στη νομική, τις φιλολογίες, τα φυσικομαθηματικά τμήματα και τις πολυτεχνικές σχολές, συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου. Εκτός από το ότι και τα δύο μαθήματα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *