Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, μετά από διάταξη της ανακριτριας κατά της διαφθοράς που έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής της.

Σε βάρος της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 150.000 ευρώ, που πρέπει να τα έχει καταβάλει έως τις 20 Απριλίου 2019, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση  του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού είχε κριθεί προφυλακιστέα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν. Παππάς: Σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια

Αναρτήθηκαν σήμερα, σε ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τα στοιχεία των πιστοποιημένων διαδικτυακών μέσων-μελών του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Εδώ και λίγη ώρα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και[…]

Περισσότερα »

ΚΚΕ: Οι επιδιωκόμενες αλλαγές ενισχύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του Συντάγματος

«Οι επιδιωκόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα, όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά ενισχύουν τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του», επισημαίνει το ΚΚΕ με αφορμή την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στους πολιτικούς αρχηγούς για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Σύμφωνα με το ΚΚΕ «αυτό επιδιώκεται και με την αντιδραστικοποίηση διατάξεων (όπως είναι η ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας),[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *