Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνικά πανιά σε τροχιά μεταλλίων στο Πανευρωπαϊκό «420»

0 σχόλια ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Με δυτικό άνεμο – πουνέντη ο οποίος έπνεε με ταχύτητα που  κυμάνθηκε από τα 18 έως τα 20 μίλια συνεχίστηκαν για 3η ημέρα οι αγώνες του  Ανοικτού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκαφών 420 το οποίο διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας.

Σε κάποιες στιγμές  κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών  ο αέρας έκανε  αριστερές και δεξιές αλλαγές με αποτέλεσμα  ακόμη και τα φαβορί να μην κάνουν σταθερές κούρσες  προσπαθώντας να προσαρμόσουν την τακτική τους στις καιρικές συνθήκες.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 14.00.  Διεξήχθησαν  δύο ιστιοδρομίες, όπως είναι προγραμματισμένο για κάθε ημέρα έως και την Κυριακή, με τους αθλητές/αθλήτριες να έχουν συμπληρώσει ήδη τις 6  συνολικά από  τις οποίες πετάνε τη χειρότερή τους.

Στους άνδρες,  υπήρξαν αλλαγές στην κορυφή. Πρώτο πέρασε το πλήρωμα από την Ιταλία με τους Edoardo FERRARO και Francesco ORLANDO, ανεβαίνοντας κατά μία θέση με 12 βαθμούς συνολικά. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι συμπατριώτες τους Andrea SPAGNOLLI και Kevin RIO με 17 βαθμούς ενώ από την κορυφή έπεσαν στην τρίτη θέση οι Ισπανοί   Carlos BALAGUER και

Antoni MASSANET  με 20 βαθμούς. Το ισπανικό πλήρωμα ισοβαθμεί με τους Έλληνες, Τέλη Αθανασόπουλο και Δημήτρη Τασσιό  οι οποίοι, σήμερα,  στην 2η κούρσα έκαναν άκυρη εκκίνηση.

Στις γυναίκες,  οι αμερικανίδες Emma KANETI και Ciara RODRIGUEZ-HORAN  προβάλλουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Παρέμειναν στην κορυφή έχοντας συνολικά   11 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση  βρίσκονται σταθερά  οι Γαλλίδες Violette DORANGE  και Camille ORION  με 27 βαθμούς . Στην  τρίτη   θέση είναι οι αμερικανίδες  Carmen Cowles και Emma Cowles με 28.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή είναι η  γενική βαθμολογία όπου υπολογίζονται και τα μη ευρωπαϊκά πληρώματα  που συμμετέχουν αφού η διοργάνωση είναι OPEN.

Όσο αφορά τη βαθμολογία  από την οποία θα προκύψουν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης δεν υπολογίζονται όπως είναι λογικό  οι αμερικανίδες. Πρώτες από τα γυναικεία ευρωπαϊκά πληρώματα  είναι οι Γαλλίδες Violette DORANGE  και Camille ORION  με 27 βαθμούς (2ες στη γενική βαθμολογία)   και τις ακολουθούν δύο ισπανικά πληρώματα, οι  Maria CABA και Pilar CABA με 30 βαθμούς (4ες στη γενική βαθμολογία) και οι  Marta GARRIDO-Clara LLBRES με 46  (5ες στη γενική βαθμολογία).

Από τα ελληνικά πληρώματα καλύτερη θέση έχουν η Ευαγγελία Δρούγκα και Μαρία Βαρδαλή με 85 βαθμούς και 18ες  γενική.

Στην κατηγορία Under 17 –Εφήβων/Νεανίδων  συνεχίζουν να προηγούνται, στη γενική βαθμολογία-OPEN, οι Ιταλοί  Demetrio SPOSATO και  Gabriele CENTRONE με 15  βαθμούς. Ακολουθούν οι αμερικάνοι  Max ANKER και Leyton ΒORCHERDING  με 20 βαθμούς. Στην τρίτη θέση παραμένει  το γερμανικό πλήρωμα  των  Bjane STUDT  και Piet STROHM με 23 βαθμούς. Όμως στη βαθμολογία για τα ευρωπαϊκά πληρώματα, τρίτοι πίσω από  τους Ιταλούς και Γερμανούς είναι οι Ισπανοί Martin WIZNER και Pedro ΑΜΕΝΕΙΡΟ με  26 βαθμούς (4οι στη γενική βαθμολογία).

Στις νεανίδες δύο ελληνικά πληρώματα είναι σε τροχιά μεταλλίων. Η Αριάδνη ΣΠΑΝΑΚΗ  και Μυρτώ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ   που είναι  στην 7η θέση της γενικής βαθμολογίας ( τρέχουν  Έφηβοι/Νεανίδες μαζί) με 44  βαθμούς και 2ες στις  Νεανίδες, ενώ στην 3η θέση είναι επίσης ελληνικό πλήρωμα,  με τις  Μελίνα ΠΑΠΠΑ και Μαρία ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ με  55 βαθμούς (9ες στη γενική).  Στην πρώτη θέση στις Νεανίδες  βρίσκονται οι Ιταλίδες Carlotta SCODNIK και  Camilla SCODNIK με 32 βαθμούς (5ες στη γενική βαθμολογία).

Οι άνδρες είναι χωρισμένοι σε  δύο γκρουπ. Οι γυναίκες τρέχουν σε ένα γκρουπ  ενώ  στο U17 έφηβοι και νεανίδες  αγωνίζονται  μαζί.

Για αύριο Παρασκευή   28 Ιουλίου, 3η ημέρα των αγώνων,  η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.00.  Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι ηπιότερες  τις σημερινές με  τον άνεμο να πνέει από νότιες διευθύνσεις.

 

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση 420, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Αποκλειστικός Δωρητής το  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα η ΕΡΤ , η ΕΡΑσπορ και το skipper on deck.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι SUPERFAST FERRIES και η YAMAHA

Υποστηρικτές είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, η KORRES,  η NAUTIVELA, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟ CATERING, τα νερά ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, ο MARMARINOS BOATS, το SUNNY DAY CATERING, η ΕΝΑΚ – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, το μέλι Αττικής και η OLIMPIC SAILS.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες: