Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εκπαίδευση εθελοντών Νοσηλευτικής στον Πειραιά

Από την ίδρυσή του (πριν από 130 χρόνια) έως και σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υποστήριξη, προσφέροντας βοήθεια και αγάπη μέσα από τους Εθελοντές του.

Όλοι οι Τομείς & οι Διεθύνσεις του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνική Πρόνοια, Νοσηλευτική, Σαμαρείτες, Διασώστες – Ναυαγοσώστες, Αναζητήσεις κλπ) μπορούν και συνεχίζουν το έργο τους χάρη στην ανεκτίμητη προσφορά των Εθελοντών τους!

Για τη διεκπεραίωση του έργου του Τομέα Νοσηλευτικής καθοριστική είναι η συμβολή των Εθελοντών του.

Σε ετήσια βάση κινητοποιούνται περίπου 3.000 – 3.500 εθελοντές, οι οποίοι αφενός παρακολουθούν το Βασικό Νοσηλευτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, που περιλαμβάνει  θεωρία 60 ωρών και κλινική άσκηση 80 ωρών, αφετέρου επιμορφώνονται με ειδικά σεμινάρια σε θέματα Υγείας που ενισχύουν τις δεξιότητές τους ώστε να προσφέρουν αποτελεσματικά τις υπηρεσίες τους υπό την επίβλεψη των Νοσηλευτριών-εκπαιδευτριών τους.

 

Τα πεδία δραστηριοποίησης των εθελοντών της Νοσηλευτικής κυρίως αφορούν…

  1. Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Τομέα
  2. Προσφορά εθελοντικού έργου σε νοσηλευτικά ιδρύματα
  3. Προσφορά υπηρεσιών στην Κοινότητα:
  4. Διενέργεια προληπτικού ελέγχου σε μαθητές και προγράμματα σχολικής υγιεινής
  5. Συμμετοχή σε προγράμματα κατ΄οίκον φροντίδας ασθενών
  6. Συνοδεία ασθενών σε Υπηρεσίες υγείας
  7. Απασχόληση σε Ιατρεία που λειτουργούν στα πλαίσια των Special Olympics, του Κλασικού Μαραθωνίου, του Κέντρου Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο, κ.α.

Το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σύντομα συμπληρώνει έναν αιώνα δράσης στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή του και τον τελευταίο καιρό -περισσότερο από ποτέ- έχει διεισδύσει έντονα στην κοινωνία ανταποκρινόμενο στον υψηλό τον ρόλο της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Διαθέτει 3 υπηρεσίες: τη Νοσηλευτική, την Κοινωνική Πρόνοια και τους Σαμαρείτες-Διασώστες, στελεχώνεται από επαγγελματίες αλλά και εθελοντές και το έργο του έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των επίσημων Πειραϊκών Φορέων.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκπαίδευσης: Ακτή Ποσειδώνος & Δημοσθένους- Πύργος Πειραιά 2104118913-2104112702

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Αναστέλλονται δρομολόγια τρένων λόγω της κακοκαιρίας

Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για σήμερα και αύριο στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας[…]

Περισσότερα »

Γ. Βρούτσης: Προτεραιότητά η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων

Την πολιτική βούληση να βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργείου Εργασίας η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων εξέφρασε ο Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας Ρένα Μπαρδάνη 

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *