ΕΛΤΑ: Ο Υπ. Δικαιοσύνης παρουσίασε την επετειακή σειρά γραμματοσήμων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εν όψει του ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020, παρουσίασε σήμερα Τρίτη το επετειακού χαρακτήρα γραμματόσημο των ΕΛΤΑ.

Το 2019 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης και η Ελλάδα ως συν-ιδρυτικό μέλος της αναλαμβάνει την επόμενη προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον εορτασμό των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έτσι, τα ΕΛΤΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησαν στην έκδοση ενός επετειακού γραμματοσήμου για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου.

Το γραμματόσημο αυτό, το φιλοτέχνησε ο γνωστός ζωγράφος ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κατζουράκης και απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (ο γερανός κατά την αρχαιότητα ήταν το πτηνό σύμβολο της Δικαιοσύνης), που ίπταται ανοδικά.

Με την απεικόνιση αυτή στο επετειακό γραμματόσημο αναδεικνύεται η αταλάντευτη πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση του δημοκρατικού Κράτους Δικαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αποτυπώνεται η ελληνική προεδρία της επερχόμενης Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου έγινε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, από τον κ. Τσιάρα, παρουσία του γενικού εμπορικού διευθυντή των ΕΛΤΑ Γιώργου Κατρή, του γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού των ΕΛΤΑ Ησαΐα Τσιτόγλου και της υπηρεσιακής γενικής γραμματέως Βασιλικής Γιαβή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ για προσφορά τους, επισήμανε ότι η έκδοση του επετειακού γραμματοσήμου αποτυπώνει την ελληνική προεδρία της επερχόμενης Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επίσης, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις οι οποίες όμως λόγω της πανδημίας ακυρώθηκαν και προσέθεσε ότι «μία από τις πρωτοβουλίες που λάβαμε ήταν να φτιάξουμε αυτό το συλλεκτικό γραμματόσημο με σκοπό αφενός να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία της χώρας μας και αφετέρου να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο μελλοντικό χρόνο για τη δική μας προεδρία».

«Έτσι», συνέχισε ο κ. Τσιάρας, «ζητήσαμε από τον ομότιμο καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Κυριάκο Κατσουράκη να φιλοτεχνήσει ένα γραμματόσημο που να περιλαμβάνει τις αξίες της χώρας μας, αλλά και τα μηνύματα της χώρας που θα συνοδεύουν την ελληνική προεδρία».

Το επετειακό γραμματόσημο, σημείωσε ο κ. Τσιάρας, απεικονίζει τον Παρθενώνα που είναι το σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού. Από την άλλη οι γερανοί, που κατά την αρχαιότητα συμβόλιζαν τη Δικαιοσύνη, και η ανοδική τους πορεία ή η κατεύθυνσή τους προς τη Δύση, συμβολίζουν την προσπάθεια για ένα κράτος δικαίου.

Το επετειακό γραμματόσημο αρωγός του πολιτισμού

Ο κ. Κατρής ανέφερε ότι το επετειακό γραμματόσημο είναι αρωγός του πολιτισμού και είναι ουσιαστικά συνδεδεμένο με την ελληνική σημαία, όπου με καθαρά συλλεκτικό σκοπό θα μπορέσουμε να αποτυπώσουμε σε βάθος του χρόνου την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακόμη, ο κ. Κατρής, ανέφερε ότι πλέον της επετειακής σειράς γραμματοσήμων, τα ΕΛΤΑ δημιούργησαν και ένα συλλεκτικό λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει ειδικούς ανάλογους φακέλους, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπήρξε με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ είναι και θα είναι αρωγός στον Πολιτισμό.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΤΑ δώρισαν τιμητικά στον κ. Τσιάρα την νέα επετειακή σειρά γραμματοσήμων, με τον αριθμό «1».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από Πέμπτη οι αιτήσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

  Tην ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υπαγωγή των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση θα είναι απλή, καθώς οι οφειλέτες θα πρέπει να επισκεφθούν[…]

Περισσότερα »

ΟΓΑ: Πριν από το Πάσχα η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος

Πριν από το Πάσχα, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος, διαβεβαιώνει η διοίκηση του ΟΓΑ, παρέχοντας, παράλληλα, διευκρινίσεις, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και φήμες σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια, το οικογενειακό επίδομα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *