Έμφαση στις επενδύσεις και το “αύριο” της χώρας δίνει ο Κ. Μητσοτάκης

Τα σήματα προς τους τομεάρχες και κατ’ επέκταση προς άπαντα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για μία ατζέντα που θα έχει σε θέση πρωταγωνιστική το “αύριο” της χώρας και όχι το παρελθόν, εστάλησαν ήδη από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, οι απαντήσεις στα μείζονα ερωτήματά τους, οι προτάσεις για τα ανοιχτά ζητήματα της πραγματικής οικονομίας και της καθημερινότητας ορίζουν πλέον τον επόμενο στρατηγικό κύκλο της οδού Πειραιώς. Σαφώς, η κριτική και η άσκηση εντονότερης πίεσης εντός και εκτός Βουλής στο κυβερνητικό οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα παραμείνει κομβικός σταθμός στην οπτική των γαλάζιων.

Εξίσου και η αποδόμηση, μέσω δημόσιων παρεμβάσεων, των όποιων προσπαθειών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Μεγάρου Μαξίμου να στήσουν προφίλ μεταρρυθμιστικό και φιλικό προς τις επενδύσεις, όσο το ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πλησιάζει. Ωστόσο, νούμερο ένα ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι το άνοιγμα που πραγματοποιεί προς τους πολίτες, ανεξάρτητα με το τι αυτοί επέλεξαν να ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές, να συνδυαστεί με την αποτύπωση ενός συνολικού και συνάμα πειστικού σχεδίου, το οποίο θα ωθήσει τη χώρα στη μετά-Μνημόνιο εποχή και την ανάπτυξη.

Η προώθηση σαρωτικών τομών όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στο κράτος είναι το ένα σκέλος. Για την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα στελέχη της οι παρεμβάσεις δε σταματούν σε αυτό. Το θετικό αφήγημα που προτάσσει η οδός Πειραιώς περιλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας, τις αλλαγές σε τομείς ευαίσθητους, όπως η Παιδεία και η Υγεία, η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, το οποίο θα στρώσει το χαλί σε νέες επενδύσεις. Και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Νέων θέσεων που δε θα έχουν ως αμοιβή τα 350 και τα 400 ευρώ. Αλλά θα είναι καλά αμειβόμενες και θα δίνουν (κυρίως στους νέους) το κίνητρο, για να παραμείνουν στη χώρα.

Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα, στον τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση με τον κωδικό “παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση”. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του κόμματος είχε, αρχικά, κύκλο επαφών με τους βουλευτές που εκλέγονται στη Μακεδονία, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Παράλληλα, χθες και σε ένα τετ α τετ κομβικό όσον αφορά στη δομή της παρέμβασης Μητσοτάκη από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε και συνομίλησε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Τι πρόταξε σε αυτό το ραντεβού ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γεγονός πως μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας έχει το σχέδιο να ανοίξει το δρόμο των επενδύσεων στην Ελλάδα και θα ωθήσει τη χώρα προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου κύκλου ανάπτυξης. Μέσω οκτώ συγκεκριμένων βημάτων:

– Τη μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Για να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα και να μικρύνει το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές γειτονικές μας χώρες.
– Τη συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια.

– Τη βαθιά μετάλλαξη του Κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.

– Τη ριζική μεταρρύθμιση μηχανισμών διοίκησης, που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών.

– Τη βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας.

– Την αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

– Την επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

– Τη βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων.

Βγάζοντας…κόκκινη κάρτα στην όψιμη, όπως χαρακτηρίζεται από γαλάζια στελέχη, στροφή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς το επιχειρείν και τις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους παραγωγικούς φορείς, λίγες ημέρες πριν αναπτύξει στη συμπρωτεύουσα το ανανεωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την ανασυγκρότηση της χώρας. “Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62”, επεσήμανε, κρατώντας ψηλά το τέμπο των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και το Μέγαρο Μαξίμου.
Capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθυστερεί η άφιξη της αποστολής του ΔΝΤ

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σήμερα ομάδες των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, ενώ από αύριο αναμένεται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα ξεκλειδώσει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Ωστόσο, καθυστερεί η άφιξη της επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλιας Βελκουλέσκου, η[…]

Περισσότερα »

Στην ατζέντα του ΝΑΤΟ η εμπλοκή στο προσφυγικό

Δύσκολα θα συζητηθεί τόσο γρήγορα πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό και ακόμα πιο δύσκολο είναι να γίνει μια λεπτομερής τέτοια συζήτηση στο επίπεδο των υπουργών άμυνας της Συμμαχίας, που ως γνωστόν συνέρχονται σήμερα στην έδρα της συμμαχίας στις Βρυξέλλες – Ο γ.γραμματέας Στόλτεμπεργκ όμως θα το βάλει στην[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *