Έμπρακτα ο Ελληνικός Εφοπλισμός στη «μάχη» κατά του κοροναϊού

του Νίκου Μπαρδούνια

Σημαντική είναι η βοήθεια και η στήριξη της ναυτιλιακής οικογένειας προς το Ελληνικό κράτος η οποία σε αγαστή συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό συμμετέχει, ενεργά, στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων, των ιατρών και των νοσηλευτών που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης πανδημίας του κορονοναϊού

Οι παρεμβάσεις της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), που υλοποιούνται μέσω του συλλογικού της φορέα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», μέχρι σήμερα έχουν συμβάλει ώστε να προμηθευτούν για τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 100 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων και 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ καθώς και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμων.

Παράλληλα, όπως ανάφεραν κύκλοι της ΕΕΕ, αποφασίσθηκε να ενισχυθεί το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος την κρίσιμη αυτή περίοδο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσω διαφόρων ενεργειών, όπως προσφορά διαφόρων τύπων οχημάτων και επισκευής του μεγαλύτερου σκάφους του Λιμενικού «ΓΑΥΔΟΣ», για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και το Αιγαίο, καθώς και με αναλώσιμα είδη ατομικής προστασίας για την προφύλαξή τους από το κορωνοϊό.

Επιπροσθέτως, όπως έγινε γνωστό, με κοινή απόφαση του Ιδρύματος Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, που τα τελευταία χρόνια συγχρηματοδοτούν το πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία», θα διατεθεί το σύνολο της φετινής χρηματοδότησης για την αγορά 20.000 διαγνωστικών τεστ του κορωνοϊού για τις ανάγκες των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη της ναυτιλιακής μας οικογένειας που αγκάλιασαν με πάθος την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και με την άμεση ανταπόκρισή τους δίνουν τη δυνατότητα στη ναυτιλία μας να σταθεί αρωγός στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας, παραμένοντας προσηλωμένη στις διαχρονικά υψηλές ανθρωπιστικές αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Εύχομαι και ελπίζω η πατρίδα μας και η κοινωνία μας να βγει από τον άνισο πόλεμο με τον ύπουλο εχθρό της πανδημίας νικήτρια και με τις λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΕΕ και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» Θεόδωρος Βενιάμης.

Συνολικά, περισσότερα από 120 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της ΕΕΕ ενώ ενδεικτικά , με αλφαβητική σειρά αναφέρονται οι προσφορές των: Γεώργιου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Τζίνης Ανδριανοπούλου, Οικογένειας Βαρδινογιάννη, Σταμάτη Βελλή, Οικογένειας Βενιάμη, Γεώργιου Γιουρούκου, Οικογένειας Αλέκου Γουλανδρή, Επαμεινώνδα Γ. Ε. Εμπειρίκου, Οικογένειας Άγγελου Ευσταθίου, Ιωάννη Κοιλάκου, Ιωάννη Κουμάνταρου, Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Οικογένειας Νικόλα Λαιμού, Αθανάσιου Λασκαρίδη, Μιχαήλ Κ. Λεμού, Οικογένειας Γεωργίου Σ. Λιβανού, Οικογένειας Αθανάσιου Μαρτίνου, Οικογένειας Ανδρέα Μαρτίνου, Οικογένειας Κωνσταντίνου Μαρτίνου, Οικογένειας Μάρκου Νομικού, Γεώργιου Οικονόμου, Οικογένειας Συμεών Παληού, Κωνσταντίνου Περατικού, Σπυρίδωνα Λ. Πολέμη, Δημήτριου Προκοπίου, Αγγελικής Φράγκου, Οικογένειας Φωστηρόπουλου, Μιχαήλ και Ιωάννη Χανδρή, Πόλυ και Νίκου Β. Χατζηωάννου καθώς και των εταιρειών EURONAV SHIPMANAGEMENT (HELLAS) LTD. και HELLENIC WAR RISKS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν. Κοτανίδου: Ελεγχόμενη -μέχρι και τώρα- η κατάσταση στις ΜΕΘ

”Η χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στον αυξημένο αριθμό των τεστ και όχι σε αύξηση του δείκτη θετικότητας ” τόνισε μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή ”πρωινή ενημέρωση”

Περισσότερα »

Γ. Λομβέρδος: Κάποιοι στην Αριστερά ενδεχομένως να εύχονται να πάθει κάτι ο Δ. Κουφοντίνας

Δεν εύχομαι να πάθει τίποτα ο Κουφοντίνας που κάνει απεργία πείνας, σε αντίθεση με κάποιους -στην ευρύτερη Αριστερά-  που ενδεχομένως να το θέλουν και να  το εύχονται  προκειμένου να  προκληθούν επεισόδια

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *