Ένα πούλμαν που  «βγάζει οξυγόνο» στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Το 1ο πανευρωπαικά «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» κάνει μια στάση στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Πιο συγκεκριμένα από τις  11 έως τις 15 Ιουνίου το περιβαλλοντικό πούλμαν θα βρίσκεται στην πλατεία Αγ.Ι. Ρέντη και από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) στη Νίκαια από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Στόχος είναι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών καθώς και η εκπαίδευση των δημοτών σε θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την ανταποδοτική ανακύκλωση στην  πράξη , ως επιβάτες αυτού του μοναδικού παραδείγματος «πράσινης και οικολογικής» Δράσης με τροχούς.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των συμπολιτών μας, να καλλιεργηθεί ως γνώση και γιατί όχι να γίνει τρόπος ζωής.  Σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει έως σήμερα ως Δημοτική Αρχή για το περιβάλλον, τόσο οι μαθητές όσο και οι φορείς της πόλης έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμά μας. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθησίας. Ας γίνουμε επιβάτες αυτού του ξεχωριστού περιβαλλοντικού οχήματος που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας για ένα δεκαήμερο».

Το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του «Ατομικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος και έχει την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών  και πλαστικών συσκευασιών αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του συγκεκριμένου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε επιφυλακή ο Δήμος Πειραιά για την κακοκαιρία

Τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ αναμένεται στη χώρα επιδείνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας όλες οι απαραίτητες Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Επίσης,  λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510  προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο για[…]

Περισσότερα »

Έπεσε στα πηγάδια των μανιάτικων ο Mετροπόντικας!

  Εάν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός, το μετρό στον Πειραιά δεν πρόκειται να έρθει ούτε σε τρία χρόνια! Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π, Τάκης Αβραμίδης, που τόνισε ότι τα έργα στα Μανιάτικα έχουν κολλήσει στα πολλά πηγάδια που βρέθηκαν εκεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *