Ένα Τσακαλώτος: Ευχάριστη έκπληξη αλλά και γκρίζες ζώνες στην πρόταση της Κομισιόν

Αδιαμφισβήτητα η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάπτυξης αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, ιδιαίτερα δε που αναδεικνύει μια αίσθηση του επείγοντος και σπάει κάποια ταμπού, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οπως αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος, «είναι σημαντικό το πρόγραμμα να βασίζεται σε μεταβιβάσεις πόρων και όχι μόνο δάνεια, να αυξάνεται ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός πολύ περισσότερο από τις αρχικές προτάσεις και να υπάρχει το στοιχείο της αμοιβαιοποίησης. Υπάρχουν ακόμη γκρίζες ζώνες, όπως για παράδειγμα το αν και πόσο θα υπάρχουν αιρεσιμότητες, και πάνω από όλα δεν ξέρουμε την ένταση των αντιστάσεων που θα προβάλουν κάποιες από τις χώρες του Βορρά, που δεν έχουν μάθει τίποτα από την κρίση του 2009 ή τη σημερινή κρίση.

Θα περιμένουμε την έκβαση της επόμενης Συνόδου Κορυφής, για να δούμε τις τελικές αποφάσεις.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν υπέρ ενός πιο θαρραλέου προγράμματος «γέφυρα», όπως αυτό που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο “Μένουμε Όρθιοι 2”, για να είναι σε καλύτερη θέση η οικονομία και η κοινωνία να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από το Ταμείο Ανάκαμψης», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταξύ… σταύρωσης και ανάστασης η κυβέρνηση

Διάχυτη είναι η αγωνία στην κυβέρνηση για την… εβδομάδα των Παθών που ξεκινά σήμερα κυριολεκτικά για την κυβέρνηση, αφού η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου, με αποκορύφωμα τις διαδοχικές συνεδριάσεις του Euroworking Group στις 8 και τις 9 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία θα[…]

Περισσότερα »

«Η αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας πως αυτή την πολιτική δεσμεύεται να υλοποιήσει η ΝΔ. Απαντώντας στα όσα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *