Εναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας, που είναι πιθανόν να φθάσει μέχρι την αφαίρεση από τη Βαρσοβία του δικαιώματος ψήφου στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την άρνησή της να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις στο τομέα της δικαιοσύνης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποφάσισε ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος κατάφωρης παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία» και κατά συνέπεια ενεργοποιείται το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίκληση του άρθρου 7 στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σόιμπλε: Έφτασα στα πρόθυρα της παραίτησης λόγω της Ελλάδας

Στα πρόθυρα της παραίτησης από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας έφτασε στο απόγειο της ελληνικής κρίσης το 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times. O πρώην «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας ήταν υπέρμαχος ενός προσωρινού Grexit, ωστόσο η γραμμή του τελικά ακυρώθηκε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία και αποδέχτηκε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *