Ένας θαλάσσιος περίπατος έκπληξη για τη Διοίκηση της Ένωσης Δημοτικών Ρ/Δ ΜΜΕ Ελλάδας

Μια βόλτα έκπληξη επιφύλαξε η Διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, “Κανάλι Ένα 90,4”, στους συμμετέχοντες στο 1ο Συνέδριο Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας που έγινε το περασμένο Σάββατο, στην αίθουσα “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ” του “Αθήνα 9.84”.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και έκαναν έναν εντυπωσιακό θαλάσσιο περίπατο με πλοιάριο, που διέθεσε ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού των “ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ”.

Οι σύνεδροι, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος συνόδευε την αντιπροσωπεία του τοπικού ραδιοσταθμού, περιηγήθηκαν δια θαλάσσης τα αξιοσημείωτα μέρη του λιμανιού του Πειραιά, όπως το πλοίο – μουσείο “HELLAS LIBERTY”, την μοναδική στο κόσμο μόνιμη δεξαμενή “ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ”, το Υπουργείο Ναυτιλίας, την Ακτή Κράκαρη με τα παραδοσιακά κτήρια των Λιπασμάτων και του Γυαλάδικου, το νέο μόλο Δραπετσώνας, τους προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΠ ΑΕ, την Ψυττάλεια και φυσικά την Κυνόσουρα και τον χώρο όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι έμειναν οι σύνεδροι από τα σημεία όπου ξεκίνησε και διεξήχθη η ιστορική ναυμαχία, από το Θρόνο του Ξέρξη, από το σημείο του όρους Αιγάλεω που παρακολουθούσε ο Πέρσης βασιλιάς τη ναυμαχία και φυσικά από το στρατηγικής σημασίας σημείο που επέλεξε ο Θεμιστοκλής για να εγκλωβίσει τον περσικό στόλο.

Στο γυρισμό το πλοιάριο περιηγήθηκε την Πειραϊκή με τα Μακρά Τείχη, την Ακτή της Φρεαττύδας, το θωρηκτό Αβέρωφ και έγινε ξενάγηση των συνέδρων στο σημείο όπου πρόκειται να γίνει η επέκταση του λιμανιού της κρουαζιέρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θαλάσσιας περιήγησης οι σύνεδροι εξέφραζαν με κάθε τρόπο το θαυμασμό τους για όσα έβλεπαν και άκουγαν, ενώ στις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους τόνιζαν πως ήταν η καλύτερη εκδήλωση που είχαν συμμετάσχει κατά το διάστημα των πέντε χρόνων της λειτουργίας της Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος.

Τους συνέδρους υποδέχθηκαν στο πλοίο ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιπρόεδρος Απόστολος Σειρηνίδης, που την προηγούμενη ημέρα είχε εκλεγεί και Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, και ο Διευθυντής της ΔΗΡΑΠ, Νίκος Παρασκευάς.

Ήταν μια ευκαιρία, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στο θαλάσσιο αυτό περίπατο, να γνωρίσουν από κοντά ορισμένα σημεία του Πειραιά και μάλιστα από μια οπτική γωνία, δια θαλάσσης, που δεν είναι εύκολο να το κάνει ο καθένας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξαναεπισκεφθούν την πόλη μας και να ζήσουν τις μοναδικές στιγμές που μόνο ο Πειραιάς μπορεί να προσφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλ. Τζεφεράκος: Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπόρος απέναντι στη βία κατά των γυναικών

Για την συμμετοχή του δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών

Περισσότερα »

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΗ.ΡΑ.Π την Πέμπτη 29/06

Σας γνωστοποιούμε την ημερήσια διάταξη της 3ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΗ.ΡΑ.Π την Πέμπτη 29/06/2017 και ώρα 14:30μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του τετάρτου ορόφου του κτιρίου επί της οδού Ευριπίδου 79, στον Πειραιά, με τα παρακάτω θέματα: ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Επικύρωση πρακτικών της 2ης συνεδρίασης της ΔΗ.ΡΑ.Π έτους 2017 Έγκριση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *