ΕΝΦΙΑ: Ανάρτηση των σημειωμάτων έως 31 Αυγούστου

Οι διαδικασίες εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ ξεκίνησαν και η ανάρτηση των σημειωμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου το αργότερο με το συνολικό κονδύλι να εκτιμάται σε 3,2 δισ. ευρώ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Μαζί με τον ΕΝΦΙΑ, πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο σε περίπτωση που η αντικειμενική αξία της περιουσίας τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Ο φόρος ακινήτων μπορεί να εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2017 και μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018.

Το κράτος έχει προϋπολογίσει ότι θα εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ περίπου απο τον φόρο ακινήτων, τοποθετώντας σχετικά υψηλά τον στόχο εισπραξιμότητας του φόρου. Το ποσό θεωρείται κρίσιμο για την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017.

Πάντως, για αρκετούς φορολογούμενους που δικαιούνται αλλά δεν έχουν λάβει επιστροφή φόρου εισοδήματος και είναι υπόχρεοι ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει συμψηφισμός.

πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο 23% ο ΦΠΑ για το σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Την επιβολή ΦΠΑ με συντελεστή 23% στο σύνολο των υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης και όχι μόνο στα φροντιστήρια, την επαναφορά του μοσχαρίσιου κρέατος στο 13%, την αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων αλλά και την εξάλειψη -σε δύο φάσεις- της επιδότησης που δίδεται στους αγρότες για την αγορά πετρελαίου κίνησης, αναμένεται[…]

Περισσότερα »

Σπριντ για το SLA και… αγωνία για το χρέος

Στην Αθήνα έρχεται ξανά το επίκεντρο στο θέμα της διαπραγμάτευσης, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου (Τσακαλώτος-Χουλιαράκης) στην Ουάσιγκτον με τους βασικούς εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση. Ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώθηκε χθες με τα ραντεβού που έγιναν με τον Αντι Μπόκολ, βοηθό Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, τον Πιέρ Moσκοβισί και τον Πόουλ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *