Ενημέρωση της ΕΠΣΠ για τους κανονισμούς περί προπονητών

Βάσει των οδηγιών της Ε.Π.Ο., των νέων κανονισμών που κοινοποιήθηκαν στην ΕΠΣ Πειραιά καθώς και του Κανονισμού Προπονητών 2019, αναφορικά με τους προπονητές που μπορούν να δουλέψουν στα ερασιτεχνικά σωματεία Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, ισχύουν τα εξής:

Τα σωματεία Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να  προσλαμβάνουν προπονητές κατόχους διπλώματος UEFA Β΄ – τουλάχιστον.

Κατ΄ εξαίρεση σωματείο που ανήλθε από την Β΄  στην Α΄ Κατηγορία κι είχε προπονητή με δίπλωμα UEFA C΄, μπορεί να τον διατηρήσει στην Α΄ Κατηγορία, όμως όταν διακοπεί συνεργασία μαζί του υποχρεούται σε πρόσληψη προπονητή κατόχου UEFA Β΄.

Τα σωματεία Β΄ – Γ΄  Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να  προσλαμβάνουν προπονητές κάτοχους διπλώματος  UEFA C΄ – τουλάχιστον.

Τα σωματεία Γ΄ Εθνικής  Κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να  προσλαμβάνουν προπονητές κατόχου διπλώματος UEFA Α΄ – τουλάχιστον.  Κατ΄ εξαίρεση σωματείο που ανήλθε από την Α΄ Κατηγορία  στη Γ΄ Εθνική κι είχε προπονητή με δίπλωμα UEFA Β΄, μπορεί να τον διατηρήσει στην Α΄ Κατηγορία, όμως όταν διακοπεί η τυχόν συνεργασία μαζί του υποχρεούται σε πρόσληψη προπονητή κατόχου UEFA Α΄.

*Επιπρόσθετα προπονητές που είναι κάτοχοι Πιστοποιητικών Παρακολούθησης σχολών UEFA B΄ & C΄ δεν μπορούν να εκδώσουν ταυτότητα τριετίας και να προσληφθούν από ερασιτεχνικά σωματεία.

*Κάθε σωματείο που διαθέτει τμήματα Υποδομών και συμμετέχει στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ, υποχρεούται σε πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή (για τα τμήματα αυτά). Προπονητής των τμημάτων υποδομών ενός σωματείου μπορεί να είναι και ένας ποδοσφαιριστής του, που διαθέτει το κατάλληλο δίπλωμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ετοιμος για ακόμη μία νίκη ο Ολυμπιακός

Από τη Βέροια ξεκινά αύριο (19:30, Novasports) ο αγωνιστικός Γολγοθάς του Ολυμπιακού στον οποίο οι πρωταθλητές καλούνται να δώσουν 11 ματς σε διάστημα 40 ημερών. Με τους φιλάθλους στο πλευρό τους, οι Πειραιώτες φιλοδοξούν να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους και να επιστρέψουν στο μεγάλο λιμάνι έχοντας διατηρήσει την πρωτοπορία[…]

Περισσότερα »

Μπάσκετ: Ντεμπούτο με το δεξί ο Βλάχος κέρδισε το Λαύριο ο Εθνικός

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα μπάσκετ του Εθνικού στο ντεμπούτο του νέου προπονητή Βαγγέλη Βλάχου που νίκησε το Λαύριο με 76-53 και έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών. Ντεμπούτο επίσης έκανε και ο 18 χρόνος Σταύρος Ραδίτσας. Από την αρχή του αγώνα οι κυανόλευκοι μπήκαν με σκοπό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *