Ενισχύονται τα ελληνικά ομόλογα – Στο 4,59% η απόδοση του δεκαετούς

Θετικά υποδέχτηκαν και τα ελληνικά ομόλογα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν καθώς συνεχίζεται και σήμερα η άνοδος των τιμών τους.

Πριν από λίγο στη δευτερογενή αγορά η τιμή του 10ετούς ομολόγου είχε αυξηθεί στις 93,25 μονάδες βάσης με αποτέλεσμα η απόδοση του να υποχωρεί κατά περίπου 20 μονάδες βάσης στο 4,59% από 4,83% που έκλεισε χθες στο σύστημα της ΗΔΑΤ.

Ανοδικά κινούνται σήμερα και οι υπόλοιπες αγορές ομολόγων στην Ευρώπη με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να κυμαίνεται στο 0,30%. Έτσι το περιθώριο με το αντίστοιχο ελληνικό ομόλογο περιορίζεται στο 4,29%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ… στα Paradise Papers

Νέες αποκαλύψεις των Paradise Papers για αμφιλεγόμενες σχέσεις εταιριών και προσωπικοτήτων με φορολογικούς παραδείσους. Ανάμεσά τους μεγάλες γερμανικές εταιρείες και 1.000 φυσικά πρόσωπα, όπως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Περισσότερα »

Οικονομία: Πόντοι για τους αισιόδοξους

Αν και κανείς δεν προβλέπει ουσιαστική ανάπτυξη το 2016, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που βλέπουν ομαλοποίηση μέχρι το καλοκαίρι και σταδιακή ανάκαμψη στη συνέχεια. Τα μηνύματα από την οικονομία. Τι δηλώνουν παράγοντες της αγοράς. Κόντρα στις υπαρκτές και μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το 2016[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *