Έντεκα νεκροί και 438 τραυματίες σε 380 τροχαία τον Φεβρουάριο στην Αττική

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο 2018, στην Αττική. Στο ίδιο διάστημα τραυματίστηκαν συνολικά 438 (14 σοβαρά και 424 ελαφρά) σε 369 τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του λεκανοπεδίου, βεβαιώθηκαν 17.620 παραβάσεις από τις οποίες 610 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

-505 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος από τις οποίες οι 53 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

-1.561 ορίου ταχύτητας

-354 για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη

-631 για χρήση κινητού τηλεφώνου

-285 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και

-630 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα concept ελαστικά της Hankook θα σε τρελάνουν

Έστω και μια πιθανότητα να υπάρχει να κατασκευάσει κανείς αυτά τα ελαστικά που σχεδίασαν οι οραματιστές της Hankook αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους. Πρόκειται για τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού που «έτρεξε» η εταιρεία σε συνεργασία με το τμήμα σχεδιασμού του πανεπιστημίου της γερμανικής πόλης Pforzheim και τα παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση του Essen. […]

Περισσότερα »

Παραβιάζοντας μία κλειδαριά αυτοκινήτου σε ένα λεπτό

Το “uni-key” ή “PolisKey” ή όπως αλλιώς το ονομάζουν, σε διάφορες χώρες, είναι ένα γκάτζετ το οποίο σου επιτρέπει να παραβιάσεις ή καλύτερα να ξεκλειδώσεις κανονικά την κλειδαριά ενός αυτοκινήτου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.  Φυσικά, το χρησιμοποιούν δράστες κυρίως για να εισβάλλουν στο εσωτερικό των αυτοκινήτων και να κλέψουν ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *