ΕΟΦ: Ανακαλείται νέο φάρμακο με ρανιτιδίνη

Συνεχίζονται από τον ΕΟΦ οι ανακλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη.

Σήμερα, Παρασκευή 27/9/2019, ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp. Είχε προηγηθεί η ανάκληση όλων των παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων ZANTACEF.TAB150MG/TAB, ZANTAC F.C.TAB 150MG/TAB,ι ZANTAC INJ.SOL 50MG/2ML AMP, RANITIDINE/MYLAN F.C.TAB 150MG/TAB, LUMAREN FC TAB 150 MG και LUMAREN INJ 50MG/2ML.

Ανακαλείται και το PTINOLIN

Η σημερινή απόφαση για ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος PTINOLIN inj. sol. 50mg/2amp, «εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία HELP ABEE, κατόπιν της αναστολής του πιστοποιητικού καταλληλότητας του παραγωγού Saraca Laboratories Limited για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη», αναφέρει ο ΕΟΦ.

Αναλυτικά οι παρτίδες

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται οι παρτίδες 64107 με ημερομηνία λήξης 04/2020, 64157 με ημερομηνία λήξης 04/2020, 64167 με ημερομηνία λήξης 11/2020, 64177 με ημερομηνία λήξης 11/2020 και 64187 με ημερομηνία λήξης 11/2020.

Η εταιρεία HELP ΑΒΕΕ ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ξεκίνησε η επανεξέταση των φαρμάκων από τον ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων, (FDA) ξεκίνησαν την επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν ρανιτιδίνη, αφού σχετικές δοκιμασίες έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα προϊόντα περιείχαν μια πρόσμιξη που ονομάζεται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA), η οποία ταξινομείται ως πιθανή καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο (ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) βάσει μελετών σε ζώα.

Τα φάρμακα που περιέχουν ρανιντιδίνη χρησιμοποιούνται ευρέως για να μειώσουν την παραγωγή γαστρικού οξέος σε ασθενείς με καταστάσεις όπως αίσθημα καύσου στο στομάχι και έλκη στομάχου. Διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή και με συνταγή, και έχουν εγκριθεί από τις εθνικές αρχές και διατίθενται ως δισκία και ενέσιμα σκευάσματα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έβρος: Αστυνομικοί «χάλασαν» παράδοση-παραλαβή 107 κιλών χασίς

Έξι μέλη σπείρας που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστου χασίς, με σκοπό να το εξάγουν από την Ελλάδα στην Τουρκία συνελήφθησαν χθες, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων Έβρου, σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης. Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 19, 20, 21,[…]

Περισσότερα »

Ειδομένη: Κινητοποιήσεις κατοίκων εάν δεν βρεθεί λύση

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι κάτοικοι της Ειδομένης, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με τους εγκλωβισμένους μετανάστες. “Αν μέχρι την Τρίτη δεν έχουν φύγει οι μετανάστες (σ.σ. που δεν μπορούν να περάσουν στην ΠΓΔΜ) από την Ειδομένη είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις” δήλωσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *