Επαφές Τσακαλώτου – Χαρίτση στις ΗΠΑ με ΔΝΤ και επενδυτές

Να προσελκύσουν επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η κτηματαγορά και οι ψηφικαές τεχνολογίες θα επιχειρήσουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κ. Τσακαλώτος και Χαρίτσης θα έχουν συνομιλίες με ανώτερα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ θα συναντηθούν και με υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και funds στους οποίους θα παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Ιδιαίτερα, στην εκδήλωση της JP Morgan όπου οι Έλληνες υπουργοί θα μιλήσουν ενώπιον 600 επενδυτών, fund managers και τραπεζιτών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μιλήσει για το χρέος και την πορεία υλοποίησης προγράμματος για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναφερθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.
in.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη ρευστότητα 500 εκατ. στις ελληνικές τράπεζες

Την παράταση της χορήγησης έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, αλλά με αύξηση του έως τώρα ορίου κατά μόλις 500 εκατομμύρια ευρώ, ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που συνεδριάζει στη Λευκωσία. Με ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα οι τοποθετήσεις του προέδρου της Ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος[…]

Περισσότερα »

Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στα 326,35 δισ. στο τέλος του 2016

Το χρέος της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε στα 326,35 δισ. ευρώ στα τέλη του 2016 από 323,7 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ανήλθαν στα 2,79 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου του 2016 από 3 δισ. στο τέλος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *