Επαφές Τσακαλώτου με επενδυτές σε Λονδίνο και Παρίσι

Συναντήσεις με στελέχη επενδυτικών εταιρειών και funds θα έχει σήμερα Τετάρτη στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο του οδοιπορικού παρουσιάσεων της ελληνικής οικονομίας (roadshow). Ο υπουργός θα συνεχίσει το οδοιπορικό από αύριο στο Λονδίνο.

Το roadshow που διοργανώνει η Rothchild, σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου σε θέματα χρέους, έρχεται λίγες μέρες μετά την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ομολόγου μέσω της οποίας πρόκειται να αντληθούν 3 δισ. ευρώ αύριο που είναι ημέρα εκκαθάρισης της συναλλαγής.

Ομως, δεν αποκλείεται να ερωτηθεί για την πτώση της τιμής του 7ετούς κια των άλλων ελληνικών ομολόγων το τελευταίο διάστημα που η ελληνική πλευρά αποδίδει στο διεθνές περιβάλλον.

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να ερωτηθεί επίσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια για την περίοδο μετά το αναμενόμενο τέλος του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας.

Ο ίδιος εκτιμάται πως θα κληθεί να ενημερώσει για τα πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τον σχεδιασμό που υπάρχει για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με νέες εκδόσεις.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Καθαρής Δευτέρας με αντικείμενο τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, δηλαδή το Ελληνικό, τον ΔΕΣΦΑ, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου.

Επίσης, την ίδια μέρα συνεδριάζει το συμβούλιο των διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να επικυρώσει το συμπληρωματικό μνημόνιο που αποτελεί βήμα για την εκταμίευση της υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης των διαδικασιών για το κλείσιμο των τελευταίων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και της υλοποίησης των 88 της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ύποπτοι για ξέπλυμα όσοι χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 10.000 ευρώ

Αντιμέτωποι με την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες θα βρίσκονται όσοι χρωστούν στο δημόσιο ποσά άνω των 10.000 ευρώ ενώ ταυτόχρονα έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις άνω των 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών τα ελεγκτικά κέντρα και οι εφορίες θα πρέπει κατά την[…]

Περισσότερα »

Πρόσβαση ελληνικών τραπεζών σε φθηνή χρηματοδότηση (;)

Την αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότησή θα εξετάσει πολύ σύντομα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τόνισε την Τρίτη ο Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με το Reuters η απόφαση ενδέχεται να ληφθεί την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Η ανάκτηση της πρόσβασης θα ήταν, σχολιάζει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *