«Επέκταση του λιμανιού στην Πειραϊκή»… Ναι από την πλειοψηφία αλλά υπό όρους

Το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 άνοιξε την Κυριακή  τον φάκελο «επέκταση του λιμανιού» και εκπρόσωποι πολλών φορέων και παρατάξεων, βουλευτές και παράγοντες της πόλης κατέθεσαν την άποψή τους για το ζήτημα που καίει τις τελευταίες μέρες τον Πειραιά.

Το συμπέρασμα είναι, όπως διεφάνη, ότι υπάρχει μια μειοψηφία που εκφράζεται από τον συνδυασμό «ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ», που είναι εναντίον οποιασδήποτε συζήτησης για επέκταση του λιμανιού, ενώ όλες οι άλλες απόψεις συμφωνούν στην αναγκαιότητα να γίνει η επέκταση του λιμανιού αλλά με όρους που θα διασφαλίζουν το περιβάλλον και φυσικά δεν θα υπερβαίνουν το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει.   Αυτή ήταν και η άποψη που εξέφρασε και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης που έκανε παρέμβαση στου θέμα όπως και ο βουλευτής της Α’ Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του ΟΛΠ, Νεκτάριος Δεμενόπουλος, τόνισε ότι ο ΟΛΠ είναι διατεθειμένος και δεσμεύεται να προχωρήσει την ηλεκτροδότηση των πλοίων από την ξηρά, αλλά το θέμα δεν είναι δικό του αλλά της ΔΕΗ, γιατί εκείνη θα πρέπει να δημιουργήσει υποσταθμό στο λιμάνι, δεδομένου ότι το ηλεκτρικό φορτίο που χρειάζονται τα πλοία είναι τεράστιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ποδαρικό» στο ΣΕΦ για την ομάδα του Εθνικού (vid)

Η προετοιμασία του Εθνικού έχει  ξεκινήσει εδώ και δεκαπέντε ημέρες με έντονες προπονήσεις, προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη, για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο χθες Τρίτη ήταν μια ξεχωριστή ήμερα για τους ανθρώπους του Συλλόγου,  αφού η προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε ένα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *