Επίσημη έναρξη της Έκθεσης Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε τη Δευτέρα στην επίσημη έναρξη της 33ης Έκθεσης Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στο Πασαλιμάνι.

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην Έκθεση με περίπτερο, όπου ο επισκέπτης  μπορεί να προμηθευτεί τον τουριστικό οδηγό της πόλης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά,  καθώς επίσης να ενημερωθεί για τα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και για τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM».

Ο κ. Μώραλης, στον  σύντομο χαιρετισμό του,  εξέφρασε την ικανοποίησή του  για τη διεξαγωγή της  33ης  Έκθεσης Βιβλίου στον Πειραιά, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί θεσμό για την πόλη. Επιπλέον, χαρακτήρισε σημαντικό για την πόλη το γεγονός ότι συμμετέχουν φέτος περισσότεροι εκθέτες.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η έκθεση προάγει το βιβλίο ενώ παράλληλα στηρίζεται η τοπική αγορά. Στη συνέχεια πρόσθεσε:  «Έχουμε ανάγκη όλοι να αφιερώσουμε χρόνο για να διαβάσουμε βιβλία. Είναι χρήσιμο στη ζωή μας και για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τη νεολαία». Ευχαρίστησε  τις υπηρεσίες του Δήμου που προσπαθούν να έχουν τον χώρο όπως πρέπει για τους επισκέπτες και κάλεσε τους Πειραιώτες και όχι μόνο να επισκεφθούν την έκθεση, ώστε να δουν και να αγοράσουν  βιβλία. Ο κ. Μώραλης  ανέφερε ότι  «αν και το Πασαλιμάνι είναι πολύ ωραίο σημείο, πρέπει να αποκτήσουμε έναν καταλληλότερο χώρο για εκθέσεις».

Τέλος,  ευχήθηκε  καλή  επιτυχία στην  Έκθεση  Βιβλίου και  κάθε χρόνο να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και  καλύτερη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά Νίκος Παρασκευόπουλος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  υπογράμμισε ότι  η 33η Έκθεση Βιβλίου είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει στο Πασαλιμάνι και ότι έχει αυξηθεί  κατά 8% από πέρυσι.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, καθώς και  όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, τους δημοτικούς συμβούλους και τις  παρατάξεις του Δήμου,  που – όπως είπε –  βοηθούν και «αγκαλιάζουν» αυτό το πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας.

Τέλος, ανέφερε ότι η  33η  Έκθεση Βιβλίου  στο Πασαλιμάνι βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά από την έκθεση στη Θεσσαλονίκη, διότι ο χώρος εκεί είναι μεγαλύτερος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στην Έκθεση μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, ενημερώθηκε για τους τίτλους βιβλίων που είναι διαθέσιμοι για το κοινό και συνομίλησε με επισκέπτες της έκθεσης. Στην εκδήλωση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου  ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους. H 33η Έκθεση Βιβλίου  θα διαρκέσει έως την Κυριακή  23 Ιουνίου 2019 και θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 μέχρι τις 23:00.

Η Έκθεση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και  Εκδοτών Πειραιά και τελεί  υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Μιχαλολιάκος: Υποψήφιος του Συνδυασμού μας είδε «το φως το αληθινό»

Κριτική στη στάση που επέλεξε να κρατήσει υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» με επικεφαλής το Βασίλη Μιχαλολιάκο ασκεί το Γραφείο τύπου του Συνδυασμού με την εξής ανακοίνωση: «Πριν να στεγνώσει το μελάνι των καταγγελιών μας για τα νέα ήθη, που εισάγει στον Πειραιά το μόρφωμα του[…]

Περισσότερα »

Η ψήφος στις εκλογές είναι υποχρεωτική -Ποιοι εξαιρούνται

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους της 25ης Μαΐου 2014, το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική για τους πολίτες, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που δικαιολογούνται αν δεν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και σε αυτούς δεν θα ασκηθούν κυρώσεις. Αναλυτικότερα, δεν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *