Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα για την μετανάστευση και την ασφάλεια

του Χάρη Παυλίδη

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη σειρά συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα, η διασυνοριακή και περιφερειακή συνεργασία για τη μετανάστευση, οι προτεραιότητες στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των συνόρων και η επιχειρησιακή στήριξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA) στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια των συναντήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το επιχειρησιακό κέντρο της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA) στην Αθήνα, όπου μαζί με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη ενημερώθηκε για την πορεία των κοινών επιχειρήσεων για την προστασία των εξωτερικών συνόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εκδήλωση στο Ερρίκος Ντυνάν ο Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και γιατρό Νατάσα Παζαϊτη, παρέστη στην εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν για να τιμηθεί ο διακεκριμένος καθηγητής Χειρουργικής, Ιωάννης Παπαδημητρίου (είναι ο πρώτος που το 1990 έκανε μεταμόσχευση ύπατος στην Ελλάδα). Με την εκδήλωση την οποία διοργάνωσε[…]

Περισσότερα »

Κικίλιας: Στοπ στη δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία τουριστών στο ΕΣΥ

Σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από τους Ευρωπαίους και τους κατοίκους τρίτων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *