Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα για την μετανάστευση και την ασφάλεια

του Χάρη Παυλίδη

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η δεύτερη σειρά συναντήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα, η διασυνοριακή και περιφερειακή συνεργασία για τη μετανάστευση, οι προτεραιότητες στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας, ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των συνόρων και η επιχειρησιακή στήριξη της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA) στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια των συναντήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το επιχειρησιακό κέντρο της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCGA) στην Αθήνα, όπου μαζί με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη ενημερώθηκε για την πορεία των κοινών επιχειρήσεων για την προστασία των εξωτερικών συνόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τ. Κουίκ “Όσο κυλάει η βραδιά το ποσοστό των ΑΝΕΛ θα ανεβαίνει”

«Όσο κυλάει η βραδιά το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα ανεβαίνει, και ίσως ξεπεράσουμε το 5% στο τέλος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Απο αύριο, όπως είπε ο κ.Κουίκ, «καλούμαστε να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας, ότι θα είμαστε το αναγκαίο καλό,[…]

Περισσότερα »

Π. Ρήγας: Στρεβλή ανάπτυξη της οικονομίας

Τη διαπίστωση ότι “στο παρελθόν δεν υπήρξε παραγωγικό μοντέλο με συγκεκριμένο εθνικό σχεδιασμό για την δυτική Μακεδονία”, έκανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του σε ορυχεία και την νέα μονάδα της ΔΕΗ που κατασκευάζεται στην Πτολεμαΐδα. Ανέφερε ότι υπήρξε στρεβλή ανάπτυξη της περιφερειακής Οικονομίας,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *