Επιστρέφει 21 Αυγούστου το 4SUMMER-nights στο Βασιλικό Θέατρο

Πάνω από 2.500 Έλληνες και ξένοι θεατές έχουν παρακολουθήσει έως σήμερα τις τέσσερις θεατρικές προτάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για το καλοκαίρι, που παρουσιάζονται σε  εναλλασσόμενο ρεπερτόριο στο  Βασιλικό Θέατρο.  

Μετά την τελευταία παράσταση των «Ηλιθίων» στις 10 Αυγούστου στο Βασιλικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ πραγματοποιεί για την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου μικρή διακοπή και από 21 Αυγούστου επιστρέφει με το 4SUMMERnights.

H «Ασκητική», το «Δε σε ξέχασα ποτέ», το «Αfter the campsite: Από δω κι εμπρός»  και «Οι Ηλίθιοι» θα συνεχιστούν κανονικά από 21 Αυγούστου.

Όσοι μείνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης μπορούν να απολαύσουν το λόγο του Καζαντζάκη, την ιστορία και τα τραγούδια της Εβραίας σεφαραδίτισσας Ζάνα, μια σύγχρονη θεατρική ματιά στο προσφυγικό αλλά και μια σπαρταριστή κωμωδία, στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Βασιλικού Θεάτρου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018. Γενική είσοδος: 5€  Τρίτη έως Παρασκευή, ραντεβού στις 21.00

 Τρίτη: «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Αντρέα Κουτσουρέλη

 Τετάρτη: «ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ» του Λέοντα Α. Ναρ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα

 Πέμπτη: «AFTER  THE  CAMPSITE: ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα

 Παρασκευή: «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ » του Νηλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου

 Όλες οι παραστάσεις παρουσιάζονται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ

Παράλληλα, από 20 Αυγούστου (έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018) επανακάμπτει το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ και καλεί όλους τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης να επιβιβαστούν σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες.

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν τον κόσμο που επιθυμούν, διασκεδάζοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο θέατρο το “έγκλημα στο Οριάν Εξπρές”

Επιμέλεια : Κατερίνα Παπαγεωργίου Ενα από τα πιο γνωστά  αστυνομικά μυθιστορήματα  της Αγκάθα Κρίστι το “Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές”  επέλεξε να παρουσιάσει φέτος στο θέατρο της,  η Κάτια Δανδουλάκη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη έχοντας κοντά της στην σκηνή έναν εντυπωσιακό θίασο: Τάνια Τρύπη, Δάνη Κατρανίδη, Ταμίλα Κουλίεβα, Λένα Δροσάκη,Τζένη Ρουσσέα.[…]

Περισσότερα »

17 Μαρτίου 1821: Η Μάνη κηρύσσει πρώτη την Επανάσταση

Επιμέλεια: Θοδωρής Ασβεστόπουλος…Η Μάνη κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας παρέμεινε στην πραγματικότητα απόρθητη, παρά τις επανειλημμένες απόπειρες των Τούρκων για την υποδούλωσή της, χάρη στο ορεινό

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *