Επιστροφές φόρων χωρίς επίσκεψη στην οικεία ΔΟΥ

Υποχρεωτική για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, είναι η δήλωση στο TAXISnet της ΑΑΔΕ, του IBAN που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 458/14.02.2020).

Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν το ΤΑΧΙSnet και για μεταβολές του δηλωθέντος ΙΒΑΝ.

Διευκρινίζεται ότι όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου. Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού, επαληθεύεται με αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Στο «μικροσκόπιο» της εφορίας θα μπαίνουν όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων που υπόκεινται σε έλεγχο Πόθεν Έσχες. Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ελεγχόμενους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην περίπτωση που επικαλούνται τόκους καταθέσεων προηγούμενων ετών, ή πώληση εισηγμένων μετοχών. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων, από εγκύκλιο[…]

Περισσότερα »

Χωρίς “προοπτική” η συνεδρίαση του Euroworking Group

Χωρίς αποτέλεσμα για το θέμα της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euroworking Group. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις θα  συνεχιστούν έως τη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα. Από την μεριά του ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταίσελμπλούμ  είχε δηλώσει σε συνέντευξη στην ολλανδική τηλεόραση ανεφερόμενος στην Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *