Επιτεύχθηκαν δύο ρυθμίσεις στεγαστικών μέσω της πλατφόρμας

Οι δύο πρώτες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους επιτεύχθηκαν, εν μέσω θερινής περιόδου, γεγονός που χαιρετίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα και αδιάλειπτα η προσπάθεια για την ανακούφιση των πραγματικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Ειδικότερα:

*Η πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό, περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

*Η δεύτερη ευνοϊκή ρύθμιση, επίσης για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό, περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Οι πολίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου, μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μειώθηκε κατά 5.000 € το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Τις δραματικές επιπτώσεις της ύφεσης και της δημοσιονομικής προσαρμογή αποτυπώνουν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ από το 2000 έως και πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 2013 διαμορφώθηκε στα 12.354 ευρώ, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2001 και καταγράφοντας απώλεια[…]

Περισσότερα »

Πότε εντάσσονται ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Νόμο Κατσέλη

Τι ορίζει εγκύκλιος του ταμείου. Αναλυτικές οδηγίες για το νέο θεσμικό πλαίσιο. Πότε χορηγείται βεβαίωση, πότε χάνεται η ρύθμιση. Ποιες είναι οι ημερομηνίες-ορόσημο. Διευκρινίσεις επί των αλλαγών που επέρχονται στο θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ένταξης των ασφαλιστικών ληξιπρόθεσμων οφειλών στο “Νόμο Κατσέλη” δίνει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ. Ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *