ΕΡΓΑΝΗ: Αιτήσεις για το πρόγραµµα «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ»

Στο πληροφοριακό σύστηµα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει αναρτηθεί η φόρµα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραµµα, µε τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ» και πλέον οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εισέρχονται με τους κωδικούς τους.

Εκεί οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενηµερωθούν για τους όρους του προγράµµατος και να δηλώσουν έως τέσσερις θέσεις εργασίας σε συγκεκριµένες ειδικότητα/ες υψηλής εξειδίκευσης για εν ενεργεία εργαζόµενους του εξωτερικού, κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής από την επιχείρηση, για 24 µήνες.

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η ελάχιστη συνολική µικτή αµοιβή του εργαζοµένου σε ενταγµένες επιχειρήσεις στο πρόγραµµα είναι 3.000 ευρώ, την οποία η ωφελούµενη επιχείρηση µπορεί να προσαυξήσει κατά τις οικονοµικές συνθήκες και τις δυνατότητές της.

Η επιχείρηση χρηµατοδοτείται για τους πρώτους 12 µήνες µε 70% της ανωτέρω δαπάνης, ήτοι 2.100 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, µέσω ευρωπαϊκών συγχρηµατοδοτούµενων κονδυλίων.

Η επιχείρηση δεσµεύεται να απασχολήσει τον προσλαµβανόµενο εργαζόµενο µε σύµβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης για ακόµη 12 µήνες µε τον ίδιο µισθό µε ταυτόχρονη υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθµού εργαζοµένων στη συγκεκριµένη ειδικότητα από την ηµεροµηνία έκδοσης της επίσηµης προκήρυξης του προγράµµατος «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ».

Για πρώτη φορά δεξαµενή πραγµατικών ζητούµενων δεξιοτήτων

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η δήλωση των ειδικοτήτων των εργαζοµένων που επιθυµούν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν θα συµβάλει καθοριστικά στην επιτυχή και στοχευµένη προκήρυξη του προγράµµατος «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ», καθώς δηµιουργεί για πρώτη φορά δεξαµενή πραγµατικών ζητούµενων δεξιοτήτων.

Σηµειώνεται πως για τη συνολική υποστήριξη της µετεγκατάστασης των εργαζοµένων από το εξωτερικό στην Ελλάδα έχει συσταθεί ειδική οµάδα έργου (ΟΔΕ), µε αντικείµενο τον συντονισµό όλων των συναφών διαδικασιών και παραµέτρων της δράσης.

Το πρόγραµµα «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ» συνιστά την πρώτη πιλοτική δράση της ελληνικής πολιτείας για τη δηµιουργία συνθηκών εισροής τεχνογνωσίας στη χώρα µας. Το πρόγραµµα χρηµατοδοτεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για να προσλάβουν έως 500 εργαζόµενους, ηλικίας 28-40 ετών, του εξωτερικού µε άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, µε διεθνή εργασιακή εµπειρία δύο τουλάχιστον ετών, κάτοχοι µεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι µπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2131516074, 2131516356, 2131516112, 2131516270, 2131516646, καθώς και στο email: info@rebraingreece.gr. Επίσης, µπορούν να επικοινωνήσουν και µέσω των σελίδων στα κοινωνικά µέσα δικτύωσης:

   Linked In: https://www.linkedin.com/company/rebraingreece/

   Facebook: (https://www.facebook.com/rebraingreece/.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρία μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας προβάλλουν την Αθήνα

Την τιμητική της έχει φέτος η Ελλάδα, σε τρία από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας. Αυτό διαπίστωσε η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Πάνο Λειβάδα και τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) Γιάννη Παράσχη, που επισκέφθηκε τα αεροδρόμια του Μονάχου, του Ντίσελντορφ και[…]

Περισσότερα »

Εξάμηνη παράταση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων

Καμιά μεταβίβαση ακινήτου δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικές παραβάσεις. Όπως φαίνεται ηπροθεσμία για τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, που λήγει στις 8 Φεβρουαρίου, θα παραταθεί μέχρι το καλοκαίρι που θα υπάρξεινέος νόμος, αλλά όσοι τ΄αφήσουν γι” αργότερα ίσως χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα. Ελάχιστα είναι τα ακίνητα χωρίς την παραμικρή αυθαιρεσία. Μάλιστα πολλές από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *