Ερντογάν: Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη καμιάς χώρας

«Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητας καμιάς χώρας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Θράκη.

Αναφερόμενος στη συνθήκη, διερωτήθηκε: «Υπάρχουν προβλέψεις μόνον ως προς το Αιγαίο; Τίποτα ως προς τα μειονοτικά μας θέματα; Ως προς το νομικό καθεστώς που διέπει τις αμφότερες μειονότητες;»

Πρόσθεσε ότι ειδικά για τη δυτική Θράκη «πρέπει να γίνουν κάποιες καινούριες σκέψεις σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Σταθάκης: Προτεραιότητα τα μέτρα άμεσης αποκατάστασης

“Πρώτα μέτρα απόλυτης προτεραιότητας, για σταθεροποίηση της κατάστασης, και αντιμετώπιση των συνεπειών της εφαρμογής του μνημονίου και μετά όλα τα άλλα”. Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης ο οποίος ήταν εκ των βασικών ομιλητών στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται στην Αθήνα από το[…]

Περισσότερα »

Επί τάπητος η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μεταξύ του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή και του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη. Σύμφωνα με το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *