Ερντογάν: Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη καμιάς χώρας

«Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητας καμιάς χώρας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Θράκη.

Αναφερόμενος στη συνθήκη, διερωτήθηκε: «Υπάρχουν προβλέψεις μόνον ως προς το Αιγαίο; Τίποτα ως προς τα μειονοτικά μας θέματα; Ως προς το νομικό καθεστώς που διέπει τις αμφότερες μειονότητες;»

Πρόσθεσε ότι ειδικά για τη δυτική Θράκη «πρέπει να γίνουν κάποιες καινούριες σκέψεις σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Δ.: Ο τερματισμός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος δεν φέρνει ελάφρυνση

Ο τερματισμός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος δεν φέρνει ελάφρυνση, προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία και αυτό γιατί η κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο, «με νέα μέτρα λιτότητας, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2019 και δέσμευσε τη χώρα σε εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια». Σχολιάζοντας[…]

Περισσότερα »

JP Morgan: Σε κλοιό πιέσεων ο Αλέξης Τσίπρας

Οι πιέσεις στα διαθέσιμα της κυβέρνησης, στις τράπεζες αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τις αρχές Ιουνίου, τονίζει ο οίκος. Οι φόβοι για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας και ο κίνδυνος κεφαλαιακών περιορισμών. Εντείνονται οι πιέσεις προς την Αθήνα για την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *