Ερντογάν: Δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη καμιάς χώρας

«Δεν εποφθαλμιούμε την εδαφική ακεραιότητας καμιάς χώρας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Θράκη.

Αναφερόμενος στη συνθήκη, διερωτήθηκε: «Υπάρχουν προβλέψεις μόνον ως προς το Αιγαίο; Τίποτα ως προς τα μειονοτικά μας θέματα; Ως προς το νομικό καθεστώς που διέπει τις αμφότερες μειονότητες;»

Πρόσθεσε ότι ειδικά για τη δυτική Θράκη «πρέπει να γίνουν κάποιες καινούριες σκέψεις σχετικά με τη συνθήκη της Λωζάνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Τουρκία μπλοκάρει όλο το σχέδιο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Η Τουρκία μπλοκάρει τα σχέδια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο καθώς δεν δίνει έγκριση στα πολεμικά σκάφη να πλεύσουν στα χωρικά της ύδατα. Για το λόγο αυτό τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας δεν[…]

Περισσότερα »

«Συμμαχία» υπέρ της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων

Την πλέον σημαντική συνάντηση του «μαραθωνίου επαφών» που ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας, θα έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που συναντά στις εννιάμιση (ώρα Βελγίου) το πρωί στις Βρυξέλλες, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Με συνεργάτες του να μιλούν για μία πρώτη, «αναγνωριστική» συνάντηση,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *