Ερντογάν και «Γκρίζοι Λύκοι» του χρόνου ας γιορτάσουν στα όρη Αλτάι

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Την επιστροφή των Δωδεκανήσων στην… Τουρκία ζήτησαν οι «Γκρίζοι Λύκοι», κατά την διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στην Σμύρνη, με αφορμή την επέτειο της 9ης Σεπτεμβρίου 1922, ημέρα κατά την οποία οι βάρβαρες ορδές των τούρκων τσετών έμπαιναν στην μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού για να την παραδώσουν στις φλόγες λίγες ημέρες αργότερα.

Την ίδια ημέρα ήταν που γνώρισε μαρτυρικό θάνατο ο Άγιος Χρυσόστομος, Επίσκοπος Σμύρνης, ο οποίος κατακρεουργήθηκε από τον μουσουλμανικό όχλο της πόλης, παρόλο που είχε την ευκαιρία να διασωθεί.

Στην εκδήλωση κατά της ελληνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, με τίτλο: «Πορεία αποφασιστικότητας για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία των Δωδεκανήσων από την Ελλάδα», συμμετείχαν 1.000 μέλη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Μπαχτσελί, δήλωσε ότι η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε την έναρξη οργανωμένων κινητοποιήσεων εντός και εκτός Τουρκίας, για την επανεξέταση του status των Δωδεκανήσων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία των «Γκρίζων Λύκων» αποτελούνταν από 12 ομάδες, με 80 μέλη στη καθεμία, που παρέπεμπε σε κάθε νησί ξεχωριστά των Δωδεκανήσων. Παράλληλα 81 νέοι και νέες σχημάτισαν άλλη ομάδα, παραπέμποντας στις σημερινές 81 επαρχίες της Τουρκίας.

 «Η Ελλάδα και τα σκληρά αφεντικά που βρίσκονται από πίσω της δυναμιτίζουν το καθεστώς των Δωδεκανήσων στην προσπάθειά τους να πολιορκήσουν την Τουρκία. Τεκμηριώνουν το κενό στο καθεστώς ιδιοκτησίας τους.

Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη. Λαμβάνοντας υπόψη τι συνέβη από το 1912 έως σήμερα, είναι εντελώς αντίθετο με το εθνικό πνεύμα να αρνηθούμε και να παραμελήσουμε τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα. Τα νησιά αυτά αφαιρέθηκαν από εμάς μας με τρόπο άδικο, ανήθικο και παράνομο. Το καθεστώς το Δωδεκανήσων πρέπει να επανεξεταστεί. Το πρόβλημα του Αιγαίου που έχουμε με την Ελλάδα στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μία άλλη διάσταση που έλαβε το πρόβλημα των Δωδεκανήσων», δήλωσε ο Μπαχτσελί.

Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι της Σμύρνης, «Εκεί που πνίξαμε τους Έλληνες το 1922» ανέφερε ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», την πρωτοβουλία του οποίου επιβράβευσε το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν.

Μετά τους Οθωμανούς είπε να θυμηθεί και τους Σελτζούκους

Η τουρκική ηγεσία δεν χάνει την ευκαιρία να αξιοποιεί κατά το δοκούν τόσο τα μνημεία που έχει στην κατοχή της όσο και τις εθνικές επετείους.

Στις 21 Αυγούστου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αποφάσιζε την μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, του ωραιότερου μνημείου της ορθοδοξίας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά και τις αγιογραφίες.

Με αυτόν τον τρόπο προχώρησε σε άλλη μία βαρβαρότητα κατά της ιστορίας και του πολιτισμού, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί η μετατροπή σε τζαμί της Αγιάς Σοφιάς.

Όμως αφού χόρτασε από ενέργειες που αναβίωναν το… ένδοξο οθωμανικό παρελθόν της χώρας του, είπε να το πιάσει από πιο πίσω το νήμα της ιστορίας και νοστάλγησε τους Σελτζούκους.

Έτσι αφού υποδύθηκε τον Μωάμεθ τον Πορθητή και τον Σουλεϊμάν τον Νομοθέτη, ο Ερντογάν είπε να μοιάσει λίγο και στον Αλπ Αρσλάν, τιμώντας την 949η επέτειο της μάχης του Ματζικέρτ (26 Αυγούστου 1071), με την οποία τα πρώτα τουρκικά φύλα επικράτησαν για πρώτη φορά επί των Βυζαντινών και πατούσαν πόδι στην Μικρά Ασία.

Μάλιστα ετοιμάστηκε και ένα επετειακό βίντεο ενός λεπτού το οποίο εμφάνιζε σκηνές που παταπέμπουν στη Μάχη του Ματζικερτ και κατέληγε να δείχνει τον Ερντογάν να χαιρετά το ερευνητικό πλοίο Fatih.

Στο τέλος του βίντεο εμφανιζόταν ο Τούρκος Πρόεδρος και η εξής δήλωση του: «Εξ ονόματος του Έθνους, μου τιμώ με ευγνωμοσύνη τον σουλτάνο Αλπ Αρσλάν και όλους όσοι ήταν μαζί του σε αυτή τη σκηνή».

Ναι, ο Ταγίπ Ερντογάν κατασκήνωσε στο Ματζικέρτ σε σκηνή του 1071, ενώ είχε δηλώσει πως: «επιθυμεί να αναβιώσει την ιστορία ακολουθώντας τα χνάρια του Αλπ Αρσλάν»!

Το χρόνου στο Αλτάι!

Εμείς σαν καλοί γείτονες δεν έχουμε παρά να παροτρύνουμε τόσο τον Ερντογάν όσο και τους «Γκρίζους Λύκους» να ακολουθήσουν όσο πιο πιστά γίνεται την ιστορία του τουρκικού έθνους και να πάνε όλο και πιο πίσω και συγκεκριμένα από εκεί που ήρθανε.

Του χρόνου λοιπόν, δεν έχουν από το να πραγματοποιήσουν μεγαλοπρεπείς γιορτές φιέστες στην οροσειρά Αλτάι, που εκτείνεται από το ανατολικό Καζακστάν έως την δυτική Μογγολία (πιάνοντας και εδάφη της Ρωσίας και της Κίνας), αλλά και στην κοιλάδα Εργκενεκόν, περιοχές  που αποτελούν την κοιτίδα των τουρκικών φύλων.

Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσουν τους προγόνους τους που το μόνο που προσέφεραν στην ανθρωπότητα ήταν φωτιά και ατσάλι, ενώ καλό θα ήταν να έμεναν για πάντα εκεί μήπως και διορθώσουν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της παγκόσμιας ιστορίας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mε επιτυχία το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Ποντιακού Πολιτισμού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Ποντιακού Πολιτισμού. Η διήμερη αυτή εκδήλωση έδωσε βήμα στην επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας, την καθ’ ύλην αρμόδια σε θέματα ενδυμασίας, μουσικής και χορού, αναδεικνύοντας μέσα από τις εισηγήσεις με τρόπο έγκριτο και επιστημονικό τον πλούτο και την πολυμορφία[…]

Περισσότερα »

Ο Ριχάρδος ο Γ’ και η Τουρκία… Το ανελέητο πάθος για εξουσία

 Του Δημ. Παπανικολάου*… Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώντας στενά και με έκπληξη τις πολιτικές της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το Συριακό, κυρίως μετά και την τελευταία απόφασή της να βομβαρδίσει τους Κούρδους που προελαύνουν στο συριακό έδαφος, έψαχνα τον τρόπο να αποτυπώσω τις σκέψεις και τα συμπεράσματά μου σχετικά με αυτό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *