Ερώτηση Κ. Κατσαφάδου για πρόσληψη συμβούλων σε εταιρείες της ΔΕΗ

Ερώτηση για την πρόσληψη συμβούλων στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, δημοσιεύματα θέλουν τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν προσληφθεί και να απασχολούνται στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες), καθώς και στον όμιλο ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, σωρεία συμβούλων, με διάφορους τίτλους, που να συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ με οποιονδήποτε τρόπο.
Στην ερώτησή του, ο κ. Κατσαφάδος αναφέρεται και σε δημοσιεύματα για τον πρώην Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι φέρονται να αύξησαν τους μισθούς τους σε 20.000€ το μήνα, να μην έχουν απομακρυνθεί από τον όμιλο, αλλά να παραιτήθηκαν και να προσλήφθηκαν ως ειδικοί σύμβουλοι με αμοιβή 7.000€ τον μήνα.

Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Σε μια εποχή όπου η ΔΕΗ φυλλοροεί και τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας έχουν διογκωθεί, θα περίμενε κανείς να καταβάλλονται προσπάθειες από όλους τους φορείς του δημοσίου για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας τους στον όμιλο. Αντ’ αυτού, έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που θέλουν να έχουν προσληφθεί, τα τελευταία δυο χρόνια και να απασχολούνται στις εταιρείες του ομίλου ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες), καθώς και στον όμιλο ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, σωρεία συμβούλων, με διάφορους τίτλους, αρμοδιότητες και καθεστώτα απασχόλησης, με κοινό χαρακτηριστικό τους την, με οποιονδήποτε τρόπο, σύνδεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τους εκλεκτούς τους, στους οποίους έχει ανατεθεί η διοίκηση των εταιρειών αυτών.
Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα φέρουν τον πρώην Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι έγιναν γνωστοί από το bonus που έδωσαν στον εαυτό τους αναδρομικά ύψους 240.000€ και αύξησαν προκλητικά τους μισθούς τους σε 20.000€ το μήνα, να μην έχουν απομακρυνθεί από τον όμιλο, αλλά να παραιτήθηκαν και να προσλήφθηκαν ως ειδικοί σύμβουλοι με αμοιβή 7.000€ τον μήνα.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιοι και πόσοι έχουν προσληφθεί στους ομίλους των ενεργειακών εταιρειών (Όμιλος ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες), ως σύμβουλοι οποιουδήποτε τίτλου και θέσης από την ανάληψη της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα; Παρακαλώ να κατατεθούν τα πλήρη στοιχεία των προσώπων που έχουν προσληφθεί, καθώς και οι σχετικές συμβάσεις απασχόλησής τους.
2. Ισχύουν τα δημοσιεύματα περί διορισμού των πρώην στελεχών του ΑΔΜΗΕ ως ειδικών συμβούλων του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ;
3. Έχουν επιστραφεί τα χρήματα που σκανδαλωδώς εισπράχθηκαν από τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, όπως δεσμεύτηκαν; Κι αν όχι, τι προτίθεται να πράξει γι’ αυτό;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ο υπ. Δικαιοσύνης βιάστηκε με την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης” (Ηχητικό)

Την εκτίμηση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης βιάστηκε σχετικά με την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, την οποία και απέσυρε μετά από αντιδράσεις, εξέφρασε στο Κανάλι 1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. Τόνισε ότι αρμόδια για την επεξεργασία τέτοιων ζητημάτων είναι η ειδική μόνιμη επιτροπή της Βουλής, η[…]

Περισσότερα »

Tουρκική πρόκληση: Οι βαλλιστικοί μας πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν την Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ γράφουν για στρατιωτική ανωτερότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας “διαφημίζοντας” τον βαλλιστικό πύραυλο “Bora” που μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα. Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα της Αγκυρας απέναντι στην Αθήνα. Δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στην στρατιωτική ανωτερότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας «διαφημίζοντας» τον βαλλιστικό πύραυλο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *