ΕΣΗΕΑ: Αφιερωματική εκδήλωση για τον Γεώργιο Αναστασόπουλο

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και του Μορφωτικού Ιδρύματος οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην προσωπικότητα του αείμνηστου Προέδρου της Ενώσεως, Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Προέδρου της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO Γεώργιου Αναστασόπουλου, σήμερα Δευτέρα στις 7 μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Πουρνάρας» , στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (2ος Οροφος, Ακαδημίας 20).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:

  • Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
  • Younes Mjahed, Πρόεδρος Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων
  • Μαρία Θ. Αντωνιάδου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ και Μορφωτικού Ιδρύματος

Ομιλητές:

  • Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
  • Μιλτιάδης Ι. Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών
  • Δημήτρης Καιρίδης, Βουλευτής- Καθηγητής Πανεπιστημίου
  • Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος, Πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ

Ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ Βασίλης Γρ. Νικολόπουλος με μια σύντομη παρέμβαση θα αναφερθεί στον δεινό νεαρό ρεπόρτερ Γ. Αναστασόπουλο της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», της Ελένης Βλάχου.

Η προσωπογραφία του Γ. Αναστασόπουλου που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση φιλοτεχνήθηκε από τον ζωγράφο Δημήτρη Ανδρεαδάκη, Καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Σε ένδειξη σεβασμού στον Γεώργιο Αναστασόπουλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να δώσει το όνομά του στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ορόφου του κτηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ναυτικό Μουσείο μας ξεναγεί στον «Πειραιά: Το λιμάνι των τριήρων»

Παρά τα απειλητικά σύννεφα και την δυνατή νεροποντή που ξέσπασε το πρωί στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις ενηλίκων και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στην έκθεση «Πειραιάς: Το λιμάνι των τριήρων», στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015. Σημειώνεται ότι για σήμερα[…]

Περισσότερα »

ΕΛΣ: “Ζορμπάς” για αυτούς που αγαπούν την ζωή!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Ο λογοτεχνικός ήρωας -σύμβολο Αλέξης Ζορμπάς από το ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη θα ζωντανέψει ακόμα μια φορά την ερχόμενη Κυριακή στο Παναθηναικό Στάδιο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη από τους χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την χορωδία και την ορχήστρα της με την επιβλητική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *