ΕΣΗΕΑ: Απογοήτευση για την αναστολή της καθημερινής έκδοσης του “Έθνους”

Την απογοήτευση και την πικρία όλων των δημοσιογράφων εκφράζει η ΕΣΗΕΑ για την αναστολή της κυκλοφορίας της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».

Παράλληλα καλεί τα μέλη της σε συνέλευση αύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία της, επί της οδού Ακαδημίας 20, με θέματα συζήτησης την  διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την περαιτέρω στάση της Ενώσεως.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Με μία ανακοίνωση της εταιρείας DIMERA συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ανεστάλη σήμερα η κυκλοφορία της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».

Άλλη μία ιστορική εφημερίδα έκλεισε!

Και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έχασαν για μία ακόμα φορά τη δουλειά τους, αφού είναι οι ίδιοι, που πριν από δύο χρόνια, περίπου, έχασαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και κόπους μιας ζωής, με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ, στην οποία ανήκε ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Έθνος».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία όλων των συναδέλφων γι΄ αυτή την εξέλιξη και ζητεί από την εργοδοσία να σεβαστεί και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου. Η στήριξη της ελευθεροτυπίας, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, ήταν ο λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε στη θέσπιση και εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, κατά τα πρότυπα των όσων ισχύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συνέλευση αύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10.30’ π.μ. στα γραφεία μας, επί της οδού Ακαδημίας 20 (Αίθουσα 3ου ορόφου), προκειμένου από κοινού να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και ν΄ αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΙΣΑ: Συμβουλές για προστασία από τον καύσωνα

Μέτρα πρόληψης και συμβουλές ενόψει του επικείμενου καύσωνα, ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος συνιστά στους πολίτες ότι θα είναι φρόνιμο να ακολουθήσουν για να αποφύγουν δυσάρεστες συνέπειες. Ιδιαίτερη προσοχή για τις ευπαθείς ομάδες. Εκτός από τις γενικές γνωστές οδηγίες (αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους[…]

Περισσότερα »

Μήνυμα της Ηριάννας μέσα από τη φυλακή: Ο κόσμος μου δίνει δύναμη

Λίγες ημέρες μετά την απόρριψη του δικαστηρίου στο αίτημα αποφυλάκισης της, η Ηριάνναστέλνει μήνυμα μέσα από τις φυλακές στις οποίες επέστρεψε και πάλι. Το μήνυμά της δημοσιεύτηκε σε σελίδα στο Facebook που έχει δημιουργηθεί για την ίδια. Σε αυτό αναφέρει: «Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *