ΕΣΗΕΑ: Bιβλίο για τους δημοσιογράφους με προσφυγική καταγωγή

Στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Μνήμης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συμμετέχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ .

Η  σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση βιβλίου με τους δημοσιογράφους που είχαν προσφυγική καταγωγή (Πόντο, Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία) και μπόλιασαν την ελληνική δημοσιογραφία, όπως οι Βλάσης Γαβριηλίδης, Δημήτρης Ψαθάς, Φωκίωνας Δημητριάδης, Απόστολος Μαγγανάρης και Γεώργιος Λαμψίδης.

Η επιμέλεια και η μελέτη της έκδοσης ανήκει στον Γιώργο Ρωμαίο, δημοσιογράφο, πρώην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέα.

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γκάμπυ σε έκτακτη παράσταση τη Δευτέρα 7/12 στις 21:45

Η Γκάμπυ σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, έχει κέφια! Ως εκ τούτου δίνει έκτακτη παράσταση: Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9:45 μ.μ. με ενιαία τιμή εισιτηρίου (10 ευρώ) Πρόκειται για την ιστορία μίας αντισυμβατικής γυναίκας, ενός ελεύθερου πνεύματος που αφιερώθηκε στον έρωτα, έζησε στην Αθήνα του περασμένου αιώνα και πλάνεψε τους άντρες,[…]

Περισσότερα »

Αποκαλυπτικός ο Σταμάτης Κραουνάκης σε… “Σε πρώτο ενικό”

Χειμαρρώδης, αποκαλυπτικός και μοναδικός, όπως πάντα, ο Σταματης Κραουνάκης μοιράστηκε τις σκέψεις του και τα τραγούδια με τους ακροατές του “Καναλιού Ένα”  Καλεσμένος των Νίκου Παπαϊωάννου και Σπύρου Μιχαλόπουλου μίλησε για όλους και για όλα και κυρίως για τα δύο αγαπημενα του θέματα , την τέχνη και την Πολιτική. Στη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *