ΕΣΗΕΑ: Bιβλίο για τους δημοσιογράφους με προσφυγική καταγωγή

Στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Μνήμης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συμμετέχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ .

Η  σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση βιβλίου με τους δημοσιογράφους που είχαν προσφυγική καταγωγή (Πόντο, Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία) και μπόλιασαν την ελληνική δημοσιογραφία, όπως οι Βλάσης Γαβριηλίδης, Δημήτρης Ψαθάς, Φωκίωνας Δημητριάδης, Απόστολος Μαγγανάρης και Γεώργιος Λαμψίδης.

Η επιμέλεια και η μελέτη της έκδοσης ανήκει στον Γιώργο Ρωμαίο, δημοσιογράφο, πρώην Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ…. Mε μια υπέροχη παρέα στο στούντιο του Καναλιού Ένα 90.4

Η Λίλα Παπαπάσχου και ο Χρήστος Σούτος υποδέχτηκαν στο στούντιο τους γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς: Μελέτη Ηλία, Βίβιαν Κοντομάρη και Σόλωνα Τσούνη, αλλά και το μουσικό Σταύρο Τσουμάνη, με αφορμή τη μαγική, θεατρική περιπέτεια για παιδιά του Στέφανου Κοσμίδη που υπογράφει και την σκηνοθεσία. “ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ”, η[…]

Περισσότερα »

«Άνοιξη Τεχνών»… στην Κηφισιά

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η «Άνοιξη Τεχνών» από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, στην Έπαυλη Δροσίνη (Αγ. Θεοδώρων και Κυριακού). Η «Άνοιξη Τεχνών», ο καινούριος αυτός θεσμός που δημιούργησε το νομικό πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, φιλοδοξεί να συνεχιστεί για πολλά ακόμα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *