ΕΣΗΕΑ: Καταγγελία στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την επίθεση στη Μίνα Καραμήτρου

Την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ενημέρωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών σχετικά με την εμπρηστική επίθεση, που δέχθηκε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου το πρωί της 14ης Μαΐου από αγνώστους.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προώθησε την καταγγελία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο την ανήρτησε στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα για την προώθηση και την προστασία της Δημοσιογραφίας και της προσωπικής ασφάλειας των Δημοσιογράφων.

Στην ανάρτηση αναφέρεται:

Τη 14η Μαΐου 2019 στις 2:30 π.μ. περίπου, το εύφλεκτο υλικό που τοποθετήθηκε κάτω από το αυτοκίνητο της Μίνας Καραμήτρου  εξερράγη, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου στου Παπάγου ένα βορεινό προάστιο της Αθήνας, όπως μεταδόθηκε στις τοπικές ειδήσεις. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

H κ. Καραμήτρου είναι αστυνομικός συντάκτης και εργάζεται στην ελληνική έκδοση του CNN, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της δημοσιογράφου στο διαδικτυακό ιστότοπο του ελληνικού CNN.  Επιπλέον η δημοσιογράφος εργάζεται στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV.

Σύμφωνα με τον ελληνικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ΣΚΑΙ, η έρευνα της αστυνομίας για τη βομβιστική επίθεση έχει αρχίσει.

Το ελληνικό CNN καταδίκασε την επίθεση και σε σχετική δήλωση επισημαίνεται ότι «πρόκειται για επίθεση εναντίον όλου του δημοσιογραφικού κόσμου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος καταδίκασε την επίθεση μέσω twitter, αναφέροντας ότι το γεγονός  «έχει στόχο» την ελευθερία του Τύπου και ότι οι δράστες θα απολογηθούν για την πράξη τους.

Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε  ότι «η βία, οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα κλείσουν τα στόματα των συναδέλφων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την φιλοξενία και την διαμονή τους θα αναλάβει ο δήμος Χανίων και ο χώρος που θα διαμένουν θα είναι αυτός της Παλιάς Ηλεκτρικής. Στο λιμάνι της Σούδας έφτασε το σκάφος που μεταφέρει τους 120 μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επιβαίνουν και 12 παιδιά, και για αυτό το λόγο, έχει φθάσει στο[…]

Περισσότερα »

Kίνητρα για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

Πρόταση με σκοπό τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα κατέθεσε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου στον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Στην πρόταση προβλέπεται έκπτωση 100% στο φόρο που αναλογεί στο ποσό που επενδύεται στην παράγωγη μιας κινηματογραφικής ταινίας από φυσικά και νομικά πρόσωπα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *