ΕΣΗΕΑ: Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν τα πνευματικά τους δικαιώματα

“Μετά από γόνιμη διαβούλευση και νομική επεξεργασία ο δημοσιογραφικός κλάδος της χώρας είναι έτοιμος να προσέλθει με ενιαία θέση στο διάλογο για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα πνευματικά και τα συγγενικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά”, σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

“Ως πρώτο βήμα απεστάλη από την ΠΟΕΣΥ σχετικό υπόμνημα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Στέλιο Πέτσα και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι έτοιμο να συμμετάσχει στην διαβούλευση, όταν αυτή ξεκινήσει,  για την σύνταξη νέου νόμου, και στηρίζει το κοινό κείμενο που απεστάλη από την ΠΟΕΣΥ μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις στους υπουργούς κα Λίνα Μενδώνη και κ. Στέλιο Πέτσα”, τονίζει η Ένωση.

“Στόχος η διαφύλαξη και ενίσχυση του πρωτογενούς πνευματικού δικαιώματος στα έργα των δημοσιογράφων αλλά και ένα δίκαιο μερίδιο στο νέο συγγενικό δικαίωμα των εκδοτών, εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Ταυτόχρονα, αναλαμβάνεται πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους φορείς των δικαιούχων, προκειμένου να συγκροτηθεί το ευρύτερο δυνατό μέτωπο  και να αυξηθεί η διαπραγματευτική μας ισχύς έναντι των κολοσσών του διαδικτύου”, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκληση παρτίδας συμπληρώματος διατροφής από τον ΕΟΦ

Στην ανάκληση της παρτίδας 1078 του συμπληρώματος διατροφής Dr.Muller, Althea Syrup with Vitamin C (υπεύθυνος κυκλοφορίας ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ ΑΕ), προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Μετά από μικροβιολογικό έλεγχο βρέθηκαν να είναι εκτός προδιαγραφών ο συνολικός αριθμός αερόβιων μικροοργανισμών και ο συνολικός αριθμός ζυμών και μυκήτων. Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, η παρούσα[…]

Περισσότερα »

Αθήνα: Ρόδα είναι και… δεν γυρίζει

Πολλοί μίλησαν για το «London Eye» της Αθήνας, ενώ άλλοι, περισσότερο δύσπιστοι, αντιμετώπισαν εξαρχής την ιδέα επιφυλακτικά. Όλοι όμως ανυπομονούσαν να δοκιμάσουν την τεράστια ρόδα που έχει στηθεί στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Μάλιστα η βόλτα θα είναι δωρεάν για όλους τους τολμηρούς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *