Αισιοδοξία στο Μαξίμου για θετική απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό αύριο Τρίτη

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να υπάρξει απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ώστε να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται μάλιστα αισιοδοξία ότι το ΚΑΣ θα αποφασίσει την οριοθέτηση των ζωνών, προκειμένου το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην δεχθεί άλλες «σκόπιμες κωλυσιεργίες», όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Η αρχική πρόθεση, μάλιστα, της κυβέρνησης ήταν να παρακαμφθεί άμεσα το ΚΑΣ, κάτι που δεν έγινε λόγω κυρίως των αντιδράσεων του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη, αλλά και -ηπιότερα- του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στη συνεδρίαση, μάλιστα, υπήρξε ένταση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αφήνει αιχμές κατά του Νίκου Φίλη, όπως αποκάλυψε χθες η Realnews.

Επιπλέον, παραμένει ανοιχτό το θέμα της αποπομπής της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη, η οποία επίσης συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο και η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι θα συμβεί σε περίπτωση μη απόφασης του ΚΑΣ αύριο Τρίτη.

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση το Σάββατο στον Realfm, ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την επένδυση του Ελληνικού αλλά αυτή της επιβάλλεται, βάρυνε, πάντως, ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα στο κυβερνών κόμμα, καθώς υπάρχει ήδη “καταγεγραμμένη” και η διαφοροποίηση του Πάνου Σκουρλέτη στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ των αρχαιολόγων.

 

real.gr

Νίκος Μπαρδούνιας

Νίκος Μπαρδούνιας

Νίκος Μπαρδούνιας

Latest posts by Νίκος Μπαρδούνιας (see all)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Παπαδημούλης: “Σιγή ιχθύος” από το Συμβούλιο της Ε.Ε.

“Σιγή ιχθύος” τηρεί το Συμβούλιο της Ε.Ε. για τις εγγυήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ που είχε λάβει η Φινλανδία από την Ελλάδα για τη συμμετοχή της πρώτης στα δάνεια του EFSF. Στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ΕΚ, Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *