Εθνική Βιβλιοθήκη: Χιλιάδες βιβλία δωρεάν στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Από τον υπολογιστή μας, το τάμπλετ και το smartphone, θα μπορούμε  πλέον  να διαβάζουμε βιβλία που αγαπάμε, σε όποιο μέρος κι αν βρισκόμαστε! Στο σπίτι μας, στο τρένο, σε μπαράκι, σε καράβι ταξιδεύοντας για αγαπημένο νησί.

Είναι το “Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο” της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που μας δίνει το βήμα. Μια πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους απο 2500 τίτλους 14 ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μπορεί μέσα απο το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο (ereading.ngl.gr) να κατεβάσει ταυτόχρονα μέχρι τρία ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία για είκοσι  μέρες το καθένα με δικαίωμα ανανέωσης.

Λογοτεχνία – Τέχνες – Επιστήμες

Στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη περιλαμβάνονται βιβλία κυρίως  γύρω από την λογοτεχνία, την ιστορία τις τέχνες και τις επιστήμες.

Η δημιουργία και η λειτουργία του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου  που μας βοηθάει να εξοικειωθούμε με το ηλεκτρονικό βιβλίο, εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου υλοποίησης μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος” με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το έργο του Μάκη Τσίτα “Μάρτυς μου ο Θεός” στον Πολυχώρο VAULT

  8η Παράταση για το “ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ” στον Πολυχώρο VAULT. Μετά την επιτυχία που σημείωσε τα δύο προηγούμενα χρόνια, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται (για τρίτη χρονιά) ως την Κυριακή των Βαίων, οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα “ΜΑΡΤΥΣ[…]

Περισσότερα »

Βιβλίο: “Μια ανάσα μόνο” του Πολυχρόνη Κουτσάκη

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού βιβλίου τιμήθηκε πριν λίγες μέρες το “Μια ανάσα μόνο” του Πολυχρόνη Κουτσάκη (εκδ. Πατάκη). Πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα του από την “Τριλογία της Κρήτης” που ξεκίνησε με το “Καιρός για ήρωες” ενώ ολοκληρώνεται με το βιβλίο “Δεν είσαι εδώ”. Ο[…]

Περισσότερα »

2 comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *