Εθνική Βιβλιοθήκη: Χιλιάδες βιβλία δωρεάν στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Από τον υπολογιστή μας, το τάμπλετ και το smartphone, θα μπορούμε  πλέον  να διαβάζουμε βιβλία που αγαπάμε, σε όποιο μέρος κι αν βρισκόμαστε! Στο σπίτι μας, στο τρένο, σε μπαράκι, σε καράβι ταξιδεύοντας για αγαπημένο νησί.

Είναι το “Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο” της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που μας δίνει το βήμα. Μια πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους απο 2500 τίτλους 14 ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μπορεί μέσα απο το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο (ereading.ngl.gr) να κατεβάσει ταυτόχρονα μέχρι τρία ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία για είκοσι  μέρες το καθένα με δικαίωμα ανανέωσης.

Λογοτεχνία – Τέχνες – Επιστήμες

Στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη περιλαμβάνονται βιβλία κυρίως  γύρω από την λογοτεχνία, την ιστορία τις τέχνες και τις επιστήμες.

Η δημιουργία και η λειτουργία του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου  που μας βοηθάει να εξοικειωθούμε με το ηλεκτρονικό βιβλίο, εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου υλοποίησης μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος” με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικο Bazaar… By 4moms.gr

Οι Αμαλία Κυπαρίσση, Βιβή Μπασινά και Βάσω Νικοπολίδη, ιδρύτριες του www.4moms.gr, σας περιμένουν σε ένα πάρτι που θα ξεκινήσει το απόγευμα και θα κρατήσει για πολύ… με χριστουγεννιάτικη διάθεση, μουσική, ψώνια, ποτό και εκπλήξεις!! Πότε: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι τελικής πτώσεως Πού: Στο Pirée (Κάστορος[…]

Περισσότερα »

Κωνσταντίνος Ντέλλας και Ηλεάνα Μαυρομμάτη στα «Τριαντάφυλλα με μέλι»

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, 5-7 το απόγευμα δυο ταλαντούχοι καλλιτέχνες ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η Ηλεάνα Μαυρομμάτη θα συνομιλήσουν στο στούντιο του Καναλιού 1 με την Κατερίνα Παπαγεωργίου για τα σχέδια, τα όνειρα τους και την παράσταση όπου μπορούμε να τους δούμε αυτές τις μέρες. Ο[…]

Περισσότερα »

2 comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *