Εθνική Βιβλιοθήκη: Χιλιάδες βιβλία δωρεάν στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Από τον υπολογιστή μας, το τάμπλετ και το smartphone, θα μπορούμε  πλέον  να διαβάζουμε βιβλία που αγαπάμε, σε όποιο μέρος κι αν βρισκόμαστε! Στο σπίτι μας, στο τρένο, σε μπαράκι, σε καράβι ταξιδεύοντας για αγαπημένο νησί.

Είναι το “Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο” της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που μας δίνει το βήμα. Μια πλατφόρμα που διαθέτει περισσότερους απο 2500 τίτλους 14 ελληνικών εκδοτικών οίκων.

Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μπορεί μέσα απο το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο (ereading.ngl.gr) να κατεβάσει ταυτόχρονα μέχρι τρία ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία για είκοσι  μέρες το καθένα με δικαίωμα ανανέωσης.

Λογοτεχνία – Τέχνες – Επιστήμες

Στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη περιλαμβάνονται βιβλία κυρίως  γύρω από την λογοτεχνία, την ιστορία τις τέχνες και τις επιστήμες.

Η δημιουργία και η λειτουργία του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου  που μας βοηθάει να εξοικειωθούμε με το ηλεκτρονικό βιβλίο, εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου υλοποίησης μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού “Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος” με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ημέρες Θάλασσας 2016” οι εκδηλώσεις την Κυριακή

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016» συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή πλήθος εκδηλώσεων στον Πειραιά με σημείο αναφοράς τη θάλασσα και τον πολιτισμό. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις για σήμερα Κυριακή ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ» 09:30 «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ» ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ[…]

Περισσότερα »

Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή στο Πασαλιμάνι η 32η Έκθεση Βιβλίου

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή στο Πασαλιμάνι, η 32η έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και εκδοτών Πειραιά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά

Περισσότερα »

2 comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *