Αίτημα για παράταση του χρόνου διαβούλευσης για τις ραδιοφωνικές άδειες

Παράταση του χρόνου διαβούλευσης ζητά η ΠΕΙΡΑΣ (Πανελλήνια Ένωση ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών)  από τον Υπ. ΨΗΠΤΕ κ. Παππά με θέμα την ψηφιακή αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών.Στη σχετική επιστολή που έστειλε η Ένωση στον Υπουργό αναφέρει:

«Πριν την ψήφιση από τη Βουλή του ν. 2328/1995 ο προκάτοχος σας κ. Βενιζέλος είχε θέσει στη διάθεση της Ένωσης μας το προσχέδιο νόμου για περισσότερο από 12 μήνες.Αντίστοιχα, ο 3592/2007 μας είχε δοθεί από τον κ. Ρουσόπουλο  9 μήνες πριν.

Και στις δύο περιπτώσεις τα προσχέδια ήταν βάση για διάλογο, επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων που ενσωματώθηκαν στους νόμους ώστε ανταποκρίνονται στην εκάστοτε πραγματική κατάσταση του χώρου.

Οι εποχές αλλάζουν και πράγματι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Όμως οι 6 ημέρες που έχουμε στη διάθεση μας για να συλλέξουμε απόψεις από 750 φορείς Ρ/Σ, να τις κωδικοποιήσουμε και να διατυπώσουμε τεκμηριωμένη  γνώμη, είναι πέραν του ανθρωπίνως δυνατού.

Παρακαλούμε για την παράταση του χρόνου διαβούλευσης στο μέγιστο δυνατόν, αφού ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα που αλλάζει εκ βάθρων τις συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή προς τον πολίτη, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ραδιοφώνου ελεύθερης λήψης και κατ’ επέκταση χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα πραγματικού διαλόγου και  συναινετικών διαδικασιών.

Γνωρίζετε ότι, ειδικά, το ραδιόφωνο της περιφέρειας θεωρείται από τις λίγες ανεξάρτητες πηγές ενημέρωσης για τον Έλληνα πολίτη. Σε πρώτη ανάγνωση το σ/ν που αναρτήσατε εκλαμβάνεται από τους ενδιαφερόμενους ως πρόθεση εξόντωσης τους.

Διερωτώμενοι αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι επίσπευσης του χρόνου διαβούλευσης μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας, τους οποίους δεν γνωρίζουμε, παρακαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες παράτασης του.

Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα

Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα

Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα

Latest posts by Ρεπορτάζ Κανάλι Ένα (see all)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Κανάλι Ένα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Σε 24 ωρη απεργία μετέχουν οι δημοσιογράφοι της χώρας από αύριο Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου, έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι σε ιδιωτικά, δημόσια και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων[…]

Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός με βροχές και χιόνια στα ορεινά

Άστατος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια αναμένονται να πέσουν στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα στο Αιγαίο πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *