Έτοιμες να φύγουν από την Καταλονία πολλές εταιρείες

Φυγή ακόμα περισσότερων εταιρειών από την Καταλονία, σε περίπτωση που αυτή κηρυχθεί μονομερώς ανεξάρτητη «βλέπει» ο πρόεδρος του Ισπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χοσέ Λουίς Μπονέτ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπονέτ, που είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής του καταλανικού αφρώδους οίνου Freixenet, δήλωσε ότι μια μονομερής κήρυξη της ανεξαρτησίας θα ήταν «γενικά μια καταστροφή και ειδικά μια οικονομική καταστροφή για την Καταλονία». Προσέθεσε μάλιστα πως είναι «πολύ ανήσυχος» και εξήγησε ότι μια μονομερής κήρυξη ανεξαρτησίας θα ήταν «ιδιαίτερα αρνητική για την Ισπανία, ακόμα και για την Ευρώπη, καθώς θα σημαίνει τεράστια αστάθεια».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως και η δική του εταιρεία θα φύγει από την Καταλονία στην περίπτωση της μονομερούς κήρυξης ανεξαρτησίας, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων που έχουν μεταφέρει την έδρα τους από την Καταλονία σε άλλες περιοχές της Ισπανίας, όπως η Caixabank, η Banc Sabadell, η Gas Natural, η Abertis, η Cellnex, η Inmobiliaria Colonial, η Oryzon, η Eurona και η Proclinic.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενο μποϊκοτάζ σε βάρος των καταλανικών προϊόντων, ο Μπόνετ ελπίζει ότι οι πολίτες μπορούν να διακρινούν τη διαφορά μεταξύ των επιχειρηματιών και των πολιτικών, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση».«Συνεχίζω να πιστεύω ότι πολλοί θα καταλάβουν, δεν εξαρτάται από εμάς, η Generalitat (η καταλανική κυβέρνηση) έχει πάρει αυτό το δρόμο, που είναι απολύτως λάθος», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάπας Φραγκίσκος: Υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά μεταναστών

«Κατά την γέννησή τους, πρέπει να δίνεται επίσημα η υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών» τονίζει ο Πάπας Φραγκίσκος, σε γραπτό μήνυμά του. Σύμφωνα με τον ποντίφικα πρέπει να δοθούν ευρύτερες ευκαιρίες νόμιμης εισόδου στις χώρες προορισμού των μεταναστών, «με ανθρωπιστικούς διαδρόμους» και «με μια κατάλληλη και αξιοπρεπή πρώτη δυνατότητα φιλοξενίας». Παράλληλα, όπως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *