ΕΒΕΠ: Συστράτευση με το Υπουργείο Υγείας κατά του κορωνοϊού

Το Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. αποφάσισε την οικονομική στήριξη του ΕΟΔΥ με την κατάθεση του ανώτατου δυνατού ποσού στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες σε γηροκομεία και ορφανοτροφεία της περιοχής ευθύνης του.

Επιπροσθέτως, το Επιμελητήριο προχωρά στην αγορά ειδών προσωπικής υγιεινής, που θα διανεμηθούν δωρεάν στις εν λειτουργία επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πειραιά, Νήσων και Δυτικής Αττικής, σε επιχειρήσεις τροφίμων, χονδρεμπορίου και βιομηχανίες, σε μηχανουργεία και ναυπηγεία, σε αποθήκες εφοδιασμού πλοίων και logistics, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, σημειώνει ότι σε αυτές τις «κρίσιμες ώρες» για τη δημόσια υγεία είναι αναγκαίο ο επιχειρηματικός κόσμος, ο οποίος υποφέρει από τις συνέπειες της πανδημίας στην υγεία και οικονομία, να στηρίξει παντοιοτρόπως την τιτάνια προσπάθεια του συστήματος Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Ήδη πολλά Επιμελητήρια, Ενώσεις, Οργανώσεις, Σύλλογοι, Ιδρύματα και επιχειρήσεις το έχουν πράξει και συνεχίζουν να δείχνουν τον οικονομικό τους πατριωτισμό και την ευαισθησία. Τους συγχαίρουμε για τη πρωτοβουλία και τους ευχαριστούμε όλους για την ανθρώπινη προσφορά τους.

Το Ε.Β.Ε.Π., όλο αυτό το διάστημα του «lockdown» της αγοράς, με προσωπικό ασφαλείας, παραμένει σε πλήρη λειτουργία, ενημερώνει καθημερινά τις επιχειρήσεις, παρεμβαίνει συμβουλευτικά στα αρμόδια Υπουργεία, πρότεινε 280 επιπλέον ΚΑΔ στη λίστα του ΥΠΟΙΚ, ανταποκρίνεται με θέσεις και αιτήματα στα ευρωπαϊκά όργανα, καταθέτει προτάσεις μέτρων για την επόμενη ημέρα, αλλά κυρίως απαντά στις πολλές απορίες και τα δικαιολογημένα ερωτήματα των πληττόμενων μελών του.

Η διοίκηση του Ε.Β.Ε.Π. ευχαριστεί όλα τα στελέχη και το προσωπικό του Επιμελητηρίου, που, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ανταποκρίνονται με φιλοτιμία στο έργο ευθύνης τους.

Δημόσιες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα με πόρους των επιχειρήσεων

Το Ε.Β.Ε.Π., όπως όλα τα Επιμελητήρια, προσφέρουν δημόσιες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα με πόρους των επιχειρήσεων και η προσπάθειά μας επικεντρώνεται, ώστε καμία επιχείρηση να μην μείνει πίσω αβοήθητη, αλλά να στηριχτούν όλες για να ξαναλειτουργήσουν την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Τέλος, τονίζεται από τον Πρόεδρο, Β. Κορκίδη, πως ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από κάθε άποψη, αφού θα δοκιμάσει τις ψυχικές και οικονομικές αντοχές όλων μας, όμως ευελπιστούμε να είναι ο τελευταίος δύσκολος μήνας της ιδιότυπης δοκιμασίας μας.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Εδώ και τώρα» έμμεσοι φόροι 1,8 δισ.

Εμπροσθοβαρές, τουλάχιστον στο σκέλος όλων ανεξαιρέτως των φορολογικών μέτρων, θα είναι το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ -ή 3% του ΑΕΠ- όπως προκύπτει από το προσχέδιο του μνημονίου. Εκτός από τις αυξήσεις στον φόρο εισοδήματος και τη μείωση του αφορολόγητου -με τροπολογία της τελευταίας στιγμής το αφορολόγητο μειώθηκε ακόμη περισσότερο[…]

Περισσότερα »

ΕΚΤ: Ξεκίνησε η διαδικασία για νέο επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης νέου επικεφαλής για την εποπτεία των τραπεζών, καθώς η τετραετής θητεία της Γαλλίδας, Ντανιέλ Νουί, ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια υποψηφιότητα, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης έχουν αναφέρει ως πιθανούς υποψήφιους τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής Αντρέα Ενρία, τον επόπτη της ΕΚΤ Ινιάτσιο Αντζελόνι,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *