ΕΒΕΠ: Τεστ κορωνοϊού στις επιχειρήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.), στη συνεδρίαση της 18ης Μαΐου 2020, αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά επιστολής, στο πλαίσιο της οποίας πρότεινε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα, αναφορικά με την από κοινού πραγματοποίηση μιας σειράς ενεργειών.

Η πρόταση του Ε.Β.Ε.Π., έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δ.Σ. του Ι.Σ.Π., με αποτέλεσμα, στις 25 Μαΐου 2020, να υπογραφεί, επί των συμπεφωνημένων, σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη «ρότα» που πρέπει να ακολουθήσει ο Πειραιάς, την επόμενη της καραντίνας, ως υγειονομικά ασφαλές λιμάνι, προτάθηκε η πραγματοποίηση τεστ για τον κορωνοϊό, από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, στους εργαζόμενους των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων-μελών του Ε.Β.Ε.Π., ακόμα και σε πληρώματα πλοίων του «yachting».

Επίσης, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα πρότασης για τη δημιουργία «μίνι διαγνωστικών κέντρων» εντός των κρουαζιερόπλοιων, που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά ως «home port», στο πλαίσιο της ενεργής προσπάθειας σύνδεσης του θαλάσσιου με τον ιατρικό τουρισμό.

Βασικό ζητούμενο της συνεργασίας είναι η εμπέδωση του αισθήματος υγιεινής και ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα της αξιοποίησης της καλής φήμης που επάξια κατέκτησε η χώρα μας.

Στο πλαίσιο έναρξης αυτής της συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, με τον Πρόεδρο Νίκο Πλατανησιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Π., επισκέφτηκαν το επιβατικό λιμάνι του Πειραιά και παρέδωσαν συμβολικά μάσκες με το λογότυπο του Δήμου Πειραιά, καθώς και υγειονομικό υλικό σε πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας και του Λιμενικού Σώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεαματική Αυγουστιάτικη βροχή των Περσείδων το Σαββάτο

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *