«Εξαφανίζονται» τα περίπτερα στο δήμο Αθηναίων

Είδος προς εξαφάνιση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα περίπτερα στο δήμο Αθηναίων, καθώς με τους αυστηρούς κανόνες που έχει θεσπίσει η δημοτική αρχή, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμος, από τα 931 που υπήρχαν όταν ανέλαβε ο Γιώργος Καμίνης, έχουν μείνει 600.

Παράλληλα, αναμένεται να μειωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς στη δεύτερη φάση θα καταργηθούν οριστικά οι θέσεις 323 εξ’ αυτών.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμος Αθηναίων, κριτήριο για το «λουκέτο» είναι οι κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, η ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και η εμπορικότητα των δρόμων.

«Απελευθερώνει χώρο για τους πεζούς»

Ειδικότερα, στην 1η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 128 θέσεις περιπτέρων, ενώ διατηρούνται 43, στη 2η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 43 και στην 3η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται οκτώ.

Στην 4η Δημοτική Κοινότητα σταματά η λειτουργία σε 21, στην 5η Δημοτική Κοινότητα σε 22, στην 6η Δημοτική Κοινότητα σε 62, ενώ στην 7η Δημοτική Κοινότητα, αν και το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση όλων των θέσεων περιπτέρων που έχουν μείνει κενά, ο δήμος Αθηναίων λόγω των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, διατηρεί 12 θέσεις περίπτερων και καταργεί 39.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, «η οριστική κατάργηση του ενός τρίτου των θέσεων εγκαταλελειμμένων περιπτέρων στην Αθήνα απελευθερώνει χώρο για τους πεζούς και βοηθά σημαντικά στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου της Αθήνας».

«Η απόφαση για τον εξορθολογισμό των θέσεων περιπτέρων που λάβαμε έρχεται ως φυσική συνέχεια των παρεμβάσεων που ήδη θέσαμε σε εφαρμογή από την αρχή του 2018 με τη νέα Κανονιστική για την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου» τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Εμπορίου και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων Νέλλη Παπαχελά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 25-7  στις 16:00 στο Δημαρχείο Πειραιά το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με τα εξής Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΘΕΜΑ 1ο: «Τροποποίηση της με αριθ. 1/2016 απόφασης Δημ. Συμβουλίου, που αφορά στον καθορισμό των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2016, σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 2420/913/4-2-16 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής». ΘΕΜΑ 2ο: «Απόσυρση[…]

Περισσότερα »

Δ. Κορυδαλλού: Εκδήλωση με τίτλο «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»

Toυ Χρήστου Παπαδόπουλου… Εκδήλωση με τίτλο: «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Η εκδήλωση, στην οποία είναι ομιλητές ο συγγραφέας και γενικός διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ Σταμάτης Μαλέλης και ο διακεκριμένος ψυχολόγος Θάνος Ασκητής, είναι η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *