Έξι «μνηστήρες» για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Ένας νέος «μνηστήρας», η κινεζική China Western Power Industrial Co. LTD,  ανεβάζει σε έξι συνολικά τους ενδιαφερομένους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, ΔΕΗ-2,02% στο πλαίσιο του νέου διαγωνισμού πώλησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν τα ακόλουθα έξι (6) ενδιαφερόμενα μέρη (με αλφαβητική σειρά):

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)

2. CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL Co LTD

3. SEV.EN ENERGY AG – INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED (CONSORTIUM)

4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ+1,64% Α.Ε.

5. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΥΤΙΛ+1,48% ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίηση της και την προσδοκία της ότι με αυτή τη συμμετοχή και ενδιαφέρον θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσακαλώτος: Καθαρός διάδρομος για έξοδο από την κρίση

«Πετύχαμε για πρώτη φορά δημόσια αναγνώριση από όλους τους Ευρωπαίους και τους θεσμικούς εταίρους μας ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις ουσιαστικής απομείωσης του» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Ο υπουργός επισημαίνει πως «η[…]

Περισσότερα »

Στόχος η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πεκίνο η συνάντηση ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, που είχε επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με πολυμελή κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μα Κάι. Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διήρκησε σχεδόν δύο ώρες και στο πλαίσιό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *