Έξι «μνηστήρες» για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Ένας νέος «μνηστήρας», η κινεζική China Western Power Industrial Co. LTD,  ανεβάζει σε έξι συνολικά τους ενδιαφερομένους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, ΔΕΗ-2,02% στο πλαίσιο του νέου διαγωνισμού πώλησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν τα ακόλουθα έξι (6) ενδιαφερόμενα μέρη (με αλφαβητική σειρά):

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)

2. CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL Co LTD

3. SEV.EN ENERGY AG – INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED (CONSORTIUM)

4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ+1,64% Α.Ε.

5. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΥΤΙΛ+1,48% ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίηση της και την προσδοκία της ότι με αυτή τη συμμετοχή και ενδιαφέρον θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία HELMEPA – Lloyd’s Register Foundation στη Χίο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» στη Χίο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Η Εκστρατεία υλοποιείται σε[…]

Περισσότερα »

Πέφτουν οι υπογραφές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σήμερα πιθανότατα θα υπογραφεί η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie dello Stato Italiane SpA, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, παραδεχόμενος ότι «υπήρξε καθυστέρηση λόγω μεγάλου φόρτου υποθέσεων στο Ελεγκτικό Συνέδριο». Ο προσυμβατικός έλεγχος,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *