Νοσ. Καλαμάτας: Εξοικονόμηση 255.948 ευρώ από τις ατομικές συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα

Στα 255.948 ευρώ ανήλθε η εξοικονόμηση χρημάτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τις ατομικές συμβάσεις που έγιναν απ’ ευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι αμείβονται σχεδόν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με  τις αμοιβές που λάμβαναν ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση σημειώνεται στην ανακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου. To Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν από τα πρώτα, που πέρυσι προχώρησε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων απ’ ευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα στις 15 Μαΐου, ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, η εξοικονόμηση για τον πρώτο χρόνο ανήλθε στα 255.948 €.

Πιο συγκεκριμένα η σύμβαση με τον εργολάβο που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο, μετά από διεθνή διαγωνισμό, ανερχόταν στα 741.948 €, ενώ το κόστος με τις ατομικές συμβάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των ειδών καθαριότητας) ανήλθε για το τελευταίο έτος στα 486.000 €. Σημειώνεται πως έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι αμοιβές των εργαζομένων, σε σχέση με τις αμοιβές τους ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση.

Αυτοί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατά το διοικητή του νοσοκομείου αποδίδουν πολύ καλύτερα μετά τη σύναψη των ατομικών συμβάσεων εργασίας και διατηρούν το Γ.Ν. Καλαμάτας σε άψογη κατάσταση, είναι οι ίδιοι για τους οποίους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, πως «θα φάνε Χ» μαζί με τους αξιοκρατικά διορισμένους διοικητές, αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα βήμα πίσω η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες

Συμβιβαστική λύση για το ασφαλιστικό των αγροτών προκειμένου να εκτονωθούν οι αντιδράσεις και να ανοίξουν οι δρόμοι από τα μπλόκα των τρακτέρ θα αναζητήσει το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που θα συνεδριάσει υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων υπουργών (Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Κατρούγκαλου,[…]

Περισσότερα »

Τήλος: Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και… γιατρό !

Της Αγγελικής Νικολοπουλου…….. «Στο κόκκινο» βρίσκονται οι κάτοικοι της Τήλου διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν υπάρχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ρόδο αλλά και για το γεγονός ότι έχουν μείνει χωρίς… γιατρό ! Δηλαδή σε περίπτωση που κάποιος αρρωστήσει η μόνη του ελπίδα είναι ο Άγιος Νικόλαος…. Εξαιτίας των δυο αυτών σημαντικών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *