Εξήντα τρεις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα μέσα σε ένα 24ωρο

Σε 63 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00 την Κυριακή 26/7, έως την ίδια ώρα την Δευτέρα, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 586 πυροσβέστες με 220 οχήματα, 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Καρύδι της Νεάπολης Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται επίσης, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιγότεροι… οι έλεγχοι στην αγορά λόγω κρίσης

Της Γιώτας Φλώρου… Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές στις αγορές τροφίμων την περίοδο της Σαρακοστής. Ένας από τους λόγους όπως δήλωσε στο Κανάλι Ένα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης είναι ότι «εαξιτίας της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι ώστε να διασφαλίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *